Video : Tipsbladet
Superliga

FC Nordsjælland-komet drømmer om kæmpesalg

Han jagtes af flere store udenlandske klubber, og den 18-årige Conrad Harder vil heller ikke selv lægge skjul på, at han drømmer om at blive et af FC Nordsjællands næste salg i 100 millioner kroner-klassen.

FARUM (Tipsbladet): Ernest Nuamah og Ibrahim Osman er de seneste eksempler, men FC Nordsjælland har efterhånden gennemført en længere række af imponerende salg i de seneste år. 

Og det næste salg i 100 millioner kroner-klassen kan meget vel blive Conrad Harder.

Den 18-årige FC Nordsjælland-angriber har i hvert fald en klar drøm om at blive et af Farum-klubbens næste store salg. 

- Selvfølgelig har jeg det. Enhver fodboldspiller drømmer om at blive solgt for et stort beløb. Det eneste, du kan gøre, er at arbejde hårdt, og så se, om du kan opnå det, siger Conrad Harder. 

Jeg har en drøm om at komme til et sted, hvor klubben er rigtig glad for mig. Hvor der er et system og en spillestil, der passer til mig. Vi må se, hvad der kommer af tilbud.

Conrad Harder
FC Nordsjælland

Den blot 18-årige angriber ser ud til at have tilkæmpet sig pladsen som den foretrukne centerforward i FC Nordsjælland, hvor cheftræner Johannes Hoff Thorup har valgt at rykke Marcus Ingvartsen ned som offensiv midtbanespiller. 

- Det er selvfølgelig super fedt at få tilliden af Hoff. Jeg synes, at jeg har arbejdet hårdt for det. Det er super fedt at få lov til at starte og spille noget fodbold, siger Conrad Harder. 

Den unge angriber vil ikke lægge skjul på, at han har lært meget af Marcus Ingvartsen, der i efteråret havde lidt svært ved at leve op til de store forventninger efter returen fra Bundesligaen. 

- Jeg har brugt Marcus rigtig meget i løbet af efteråret. Han har lært mig utroligt meget, både på banen og især uden for, i forhold til hvordan man lever et professionelt liv, siger Conrad Harder og fortsætter:

- Han har lært mig om vigtigheden i at lave noget smidighedstræning, og han har også lært mig nogle ting om kost og søvn. Hele livet som fodboldspiller. Han er en rigtig professionel herre.

Hvordan synes du, det fungerer at have Ingvartsen liggende bag dig nu, hvor du har overtaget hans plads?

- Jeg vil ikke sige, at jeg har taget hans plads. Vi har prøvet at se, hvordan det kan fungere, at jeg spiller på 9’eren og med ham på 10’eren. Han har hjulpet mig rigtig meget, for han kender alt til at spille den position i Nordsjællands system, for han har spillet der i lang tid, siger Conrad Harder og fortsætter:

- Det er fedt at have en, man kan støtte sig op af under kampene. Han kommer også med gode input både til træning og under kampene.

Conrad Harder har scoret et enkelt Superliga-mål indtil videre. Det var mod Randers FC i august sidste år. Foto: Imago.

Jagtes af storklubber
B.T. skrev i januar, at klubber som Atalanta, Genoa og Eintracht Frankfurt var ude efter Conrad Harder, men den danske teenager har ikke den store lyst til at tale om andre klubber. 

- Jeg har mine agenter og min far til at styre det, og jeg fokuserer på Nordsjælland og på at have et rigtigt godt halvår her.

- Lige nu fokuserer jeg på at spille i FCN. Om det så er et halvt år, et helt år eller to-tre år. Jeg har en kontrakt, der løber to-tre år endnu, så jeg fokuserer egentlig bare på min fodbold, og så må mine agenter håndtere det, siger Conrad Harder. 

Har du en drømmeliga?

- Jeg har en drøm om at komme til et sted, hvor klubben er rigtig glad for mig. Hvor der er et system og en spillestil, der passer til mig. Vi må se, hvad der kommer af tilbud, lyder det fra Conrad Harder. 

I første omgang venter der den unge angriber et brag af en Superliga-kamp på mandag, hvor FC Nordsjælland skal en tur i nationalarenaen for at krydse klinger med mestrene fra FC København. 

- Det er en af de sjove kampe at spille. En klasse atmosfære, og det bliver en super fed kamp derinde.

- Jeg tror, at det bliver en lige kamp. Vi skal bare give alt, vi har, og så ender det forhåbentligt med tre point, lyder det afslutningsvist fra Conrad Harder. 

Harder, der scorede hele 35 mål i 37 kampe for FC Nordsjællands U19-hold, er indtil videre noteret for ét mål i 13 Superliga-kampe.