• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FC Nordsjælland præsenterer stort millionunderskud

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Den danske fodboldklub havde et minus på 45 millioner kroner i 2022.

Af Kenneth Jensen

De har succes på banen, og de lavede også et stort salg i januar 2023.

Men 2022 bød et økonomisk underskud for FC Nordsjælland.

Årsrapporten, som er blevet offentliggjort dags dato, viser, at man i 2022 havde et underskud på 45 millioner kroner.

Klubben kalder resultatet for "som forventet ud fra de investeringer der løbende er taget i forhold til den sportslige udvikling af Superligaholdet, herunder fastholdelse af trup, færre transfers og tilføjelse af spillere udefra samt betydelige investeringer i ansættelser af medarbejdere."

Hovedårsagen til, at man ikke kan fremvise et bedre resultat for 2022 skyldes, at man i året havde en nettoomsætning inklusiv transfers på 140 millioner kroner. I 2021 var nettoomsætningen på 215 millioner kroner.

Alene driften har i 2022 givet 60 millioner kroner i minus. Totalt ender det altså på 45 millioner kroner, da der fratrækkes skat.

Tallene bekræfter også, at FCN skal sælge spillere for at kunne fremvise sorte tal - det kan man i øvrigt sige om de fleste danske topklubber.

FCN's egenkapital er med resultatet på 65,5 millioner kroner.

Resultatet for 2023 ventes at være med meget sorte tal, da man solgte Andreas Schjelderup for en pris på lidt over 100 millioner kroner. Samtidig er der flere spillere, der må formodes at være brandvarme denne sommer i forhold til et salg - især navne som Ernest Nuamah og Adama Nagalo, der har spillet store sæsoner.

I årsrapporten skriver FCN også, at man forventer at score en sum penge på videresalg denne sommer - det kan eksempelvis blive Mohammed Kudus, der gerne vil sælges fra AFC Ajax denne sommer.