• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet.dk

FCK, BIF og AGF: Tre nøgletransfers der dufter af guld

Foto: Getty Images

Video: De har ikke kostet ret meget, men tre nøgletransfers i FC København, Brøndby IF og AGF dufter af store ambitioner i forårssæsonen.

Af Tipsbladet.dk

Michael Lumb, Bubacarr Sanneh og Mustapha Bundu skal i hver deres ende af banen gøre en forskel i forårets kampe for Brøndby, AGF og FC København, efter de i januar er skiftet til hver deres ambitiøse Superliga-klub.

FC Midtjylland er favorit til guldet, men selvom det ikke er de vilde millionbeløb, de tre forfølgere har smidt efter de tre nye folk, viser investeringerne midt under en alvorlig pandemi, der truer fodboldøkonomien, at guldet ikke uden videre bliver givet til FCM uden kam.

- FC København har dækket sig ind økonomisk ved at sige farvel til Ragnar Sigurdsson og [Robert] Mudrazija. FCK skal ikke have ekstra penge op ad lommen for at hente ham. For mig siger det, at de syv point, der er i de sidste 19 kampe op til førstepladsen, hvor FC Midtjylland og Brøndby ligger a point, den førsteplads har FC København ikke opgivet. Ellers lejer man ikke en spiller for en forårssæson, selvom man har en købsoption, lyder vurderingen fra Tipsbladets chefredaktør Troels Bager Thøgersen.

Ambitioner i Brøndby og AGF
Brøndby har hentet den 19-årige kantspiller Oskar Fallenius fra svensk fodbold til det, der ligner en udviklingsplads i førsteholdstruppen.

Læs også:Cifuentes har to udfordringer med AaB-holdet: Har ikke været godt nok

Til gengæld er der ikke nogen større drøm om udviking af 33-årige Michael Lumb, men handlen signalerer, at man vil optimere sejrschancerne i en forårssæson, Brøndby IF begynder a point med førerholdet FC Midtjylland.

- Jeg ved godt, det ikke er sexet, eller at vi føler hos hensat til karnevalet i Rio, når vi ser den transfer. Men inden for rimelighedens grænser viser det en ambition omkring førstepladsen, uden at man sætter fremtiden over styr og går rabundus, hvis man ikke får førstepladsen eller andenpladsen.

- Når man henter en spiller over 30 år, fortæller det mig, at man også går efter førstepladsen eller forsøger at slutte så højt som muligt. Ja, det gør man hvert år, det gør alle hold i alle sæsoner. Men sådan er det altså ikke, når økonomien er så trængt, som den er nu, og hvor Brøndby er i genopbygningsfase, hvor man vitterligt er begyndt at bruge flere egenudviklede spillere. Når man henter en back, der skal styrke holdet nu, gør man det altså ikke for at få resultater i 2022 eller 2023, siger Troels Bager Thøgersen.

- Det er fornuftigt og godt set af Brøndby.

Læs også:Leder: Derfor skal BIF, FCK og AGF gå efter FC Midtjyllands guld

Ligeledes er AGF's leje af 26-årige Bubacarr Sanneh til et ellers stærkt midterforsvar med Frederik Tingager og Sebastian Hausner tegn på, at AGF ikke tager let på forårssæsonen eller har parkeret topambitionerne i en satsning på en senere sæson.

- At AGF henter Sanneh på en lejeaftale signalerer også, at der skal resultater i hus nu, ikke i 2022 eller 2023. For mig giver han fin mening i Århus, jeg mener ikke, at man sælger fremtiden ved at lave denne aftale. Han har ikke spillet meget i Anderlecht, men man får en dygtig og klog midterforsvarer, der samtidig er målfarlig.

- Man har ikke solgt fremtiden, men man går efter en førsteplads eller efter at slutte så højt som muligt med den her aftale. Det er det, du rækker ud efter med sådan en lejeaftale.

Se de fulde vurderinger af de tre nøgletransfers og hør mere om udsigterne til de sidste døgn i transfervinduet i videoen for oven.

Læs også:Ekstatisk AGF-boss: Det Vilde Vesten er åbent igen

Læs også:Leder: Nej tak til Premier League-tilstande i Superligaen

Læs også:Spirende FC København-talent: Brøndby var aldrig en mulighed