• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

FCK-boss: Den spiller var vi i markedet efter

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

FCK arbejdede på at finde noget på til forsvaret, men kunne ikke finde det rigtige som afløser for Victor Kristiansen.

Af Kenneth Jensen

De danske mestre fra FC København hentede et par nye offensive folk ind i Jordan Larsson og Diogo Goncalves, men klubben jagtede også forstærkning til forsvaret.

Efter FCK solgte Victor Kristiansen til Leicester City for mange millioner kroner, har man kun en naturlig venstre back i truppen i form af Christian Sørensen. Men da Elias Jelert også kan spille den, var det vigtigt for FCK kun at handle, hvis der var noget fantastisk at hente.

- De muligheder, der er her, er gode. Vi skal ikke bare have hvem som helst - vi skal have noget, der kan leve op til strategien og gå ind og spille på væsentligt højere niveau, når vi siger farvel til en spiller. Og den spiller har vi været i markedet efter - det kan vi være ærlige omkring. Men når vi er på den hylde og skal finde noget, der er bedre end Victor Kristiansen - og det var opgaven - så er vi i konkurrence med klubber med samme købekraft eller mere. Det er vanskeligt.

- Men vi havde reageret, hvis træneren ikke følte, han havde mulighederne, siger Peter Christiansen i et interview med FC Københavns hjemmeside.

Foruden en venstre back var FCK også ude efter en midtbanespiller fra den øverste hylde. Her er det svært ikke at tænke, at klubben har holdt døren åben for Thomas Delaney, der i stedet altså valgte at tage til Tyskland og Hoffenheim på en lejefatale.

Jacob Neestrup, cheftræner, melder, at han er særdeles tilfreds med truppen.

- Jeg ser truppen som rigtig stærk, og det er i virkeligheden det jeg hele tiden har sagt, siden den sidste kamp mod AGF.

- Jeg synes, vi har en trup både med stort potentiale i forhold til alle de unge talenter vi har, men også en trup med rigtig god erfaring.

- Så et vindue med minimal aktivitet i forhold til at holde den stamme af spillere, og det er måske den allerstørste styrke, som ligger i det her vindue, siger FCK-træneren.

FCK er nummer tre i Superligaen og har otte point til topholdet FC Nordsjælland.