• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Lasse Sylvest Mikkelsen

FCK-debutant efter Randers-nederlag: Gik fint for mig personligt

Foto: Lars Rønbøg / Getty Images

Modsat holdkammerater og FCK-fans så den unge newzealænder Marko Stamenic med stor glæde huske tilbage på Randers-kampen.

Af Lasse Sylvest Mikkelsen

Der var ikke meget at juble over for de fremmødte FCK-fans, ligesom de hvid-blusede spillere på banen nok også helst vil smide mandagskampen mod Randers FC i glemmebogen.

Lige med undtagelse af den 18-årige newzealænder Marko Stamenic.

Han fik nemlig sin debut, da han gles lige ins i Jess Thorups startopstilling, hvor løverne var ramt af karantæne og sygdom hos henholdsvis Carlos Zeca og Jens Stage.

Læs også:Uenig med Solbakken: FCK's spillerkøb er til en middelkarakter

- Det var fantastisk og selvfølgelig en drøm, der gik i opfyldelse. Siden jeg var lille har jeg drømt om at blive professionel, og at få debut på førsteholdet i min alder for så stor klub som FCK er utroligt, siger Marko Stamenic til klubbens hjemmeside dagen derpå og fortæller videre om oplevelsen:

- Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at jeg ikke var nervøs på forhånd, men på en kampdag er man mest bare spændt og man glæder sig til at spille, selvom jeg syntes tiden i går gik alt for langsomt, fordi det jo var en aftenkamp.

Stamenic fik de første 71 minutter af kampen og blev kåret til Carlsberg Man of the Match af de fans, der deltog i afstemningen. Selv havde han også en god fornemmelse af sin egen præstation på trods af resultatet.Læs også:Superliga powerranking: Dårligste forsvarsspil siden 90'erne

- Jeg synes det gik fint for mig personligt, selvom jeg lige skulle bruge de første minutter på at blive komfortabel med bolden og vænne mig til tempoet. Men så følte jeg mig egentlig godt tilpas og fik også vundet nogle dueller og holdt spillet igang. Men det var selvfølgelig skuffende, at vi tabte, så jeg håber bare jeg kan bidrage til en sejr, hvis jeg skulle få chancen igen.

Stamenic kom til FCK i starten af september i år fra Western Suburbs FC i hjemlandet. Og selvom han er kommet langvejsfra og kun har været her i få måneder, er det gået over al forventning i København indtil nu.

- Jeg er faldet rigtig godt til, og det har været let at komme hertil. Der er taget rigtig godt imod mig i klubben, og jeg er flyttet ind hos en familie, der er supersøde og rigtig god for mig. Jeg føler faktisk, at det er et hjem for mig, selvom jeg er langt væk hjemmefra.

Næste gang Marko Stamenic har chancen for at komme i aktion i Superligaen er søndag kl. 16.00 på udebane mod SønderjyskE.

Læs også:Superligaens bedste: Suveræne Jesper Lindstrøm

Læs også:- Hvis nogen tror, vi beklager Zanka-interviewet, tager de helt fejl

Læs også:Så Ståle-interviewet: Min kone var træt af, at det var så langt

-----
Få de bedste spilforslag hos Oddsavisen.dk for bare 29,- kr/md  - brug koden Tip2020 ved betaling

Superliga

Mere Superliga

Fokus