• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCK-fans udelukket fra derby: Nu forklares valget

Foto: Getty Images

Det handler om, hvad der er forsvarligt, fortæller Divisionsforeningens direktør.

Af Oliver Okstrøm

Torsdag blev det meldt ud fra Divisionsforeningens side, at der ikke måtte komme FCK-fans ind til det kommende derby på Brøndby Stadion. Det kommer efter en række grimme situationer, hvor folk med tilhørsforhold til Brøndby har været i centrum.

Derfor har FCK-fans følt sig straffet, men direktøren for Divisionsforeningen, Claus Thomsen, slår i et interview med Ekstra Bladet fast, at det ikke handler om, at nogen skal straffes.

- Vi har pligt til at garantere, at der er et tilstrækkeligt sikkerhedsniveau for udebanefans og resten af stadion, siger han og fortsætter: 

- Med de hændelser, der har været i løbet af sæsonen, så mener vi ikke, at vi forsvarligt kan bringe de to tilskuergrupper sammen, lyder det fra Thomsen.

Han peger endvidere på, at de slet ikke har adgang til at straffe nogen, Det har derimod Fodboldens Disciplinærinstans, mens han gentager, at de har pligt til at sørge for et ordentligt sikkerhedsniveau. Han har dog forståelse for, at der er FCK-fans, som føler sig ramt. 

Når det kommer til, hvorvidt der skulle være tomt stadion til kampen mellem Brøndby og FC København, så mener Claus Thomsen ikke, at det vil være noget, som de har hjemmel til at gennemføre - og så ville det også i den forbindelse være en sanktion.

Dog er der hjemmel til at træffe de nødvendige sikkerhedsmæssige beslutninger, forklarer Divisionsforeningens direktør.

Det næste opgør mellem Brøndby og FCK spilles 16. oktober.

Fra FCK's side har deres direktør Jacob Lauesen været ude med kritik af afgørelsen. Læs mere om det her.