• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:

Og det er slet ikke sikkert, at man finder en ny i dette vindue, for afløserne for Dame N'Doye gør det godt, siger Carsten V. Jensen.

Af Thomas Pyndt

Da FCK onsdag aften løb ind på Jan Breydelstadion i Brugge, var det præcis 14 dage siden, at man solgte sin store målscorerprofil Dame N'Doye til Lokomotiv Moskva for et beløb, der efter sigende endte omkring de 50 millioner kroner. Der var dog ikke en ny angriber med i FCK-truppen i Belgien, men det gik som bekendt alligevel, for FCK vandt 3-2 og er dermed sikret plads i Europa League-gruppespillet med fortsat mulighed for at konvertere det til et efterår i endnu mere eftertragtede Champions League.

- Nu er vi videre, og det er godt på mange måder. Også fordi at folk så kan forstå, at det måske ikke er så uambitiøst, at vi har solgt N'Doye, for det betyder, at andre folk stepper up, siger sportsdirektør Carten V. Jensen og fortsætter.

- Cornelius har for eksempel gjort det fremragende, og hvis vi havde stået med en ny N'Doye i starten af juli, så havde Cornelius ikke fået sin spilletid og mulighed for at vise, hvad han kan. Samtidig har vi fået tilgang af en Nicolai Jørgensen, der kan dække alle de forreste pladser, og Morten (Olsen, red) har da også noteret, at han på sigt ser ham som et muligt alternativ til Nicklas Bendtner.

- Så det handler om, hvordan man vender spørgsmålet om tilgang. Jeg synes, at vi har flere alternativer end sidste år med tilgangen af Nicolai og Cornelius, der allerede har vist sine evner som target-spiller, så det er der jo ikke nogen grund til at gå ud og kopiere på transfermarkedet.

- Det vi søger, hvis vi ender op med en offensiv forstærkning, det er, at vi har flest mulige alternative konstellationer med forskellige angrebstyper, men det der skal til for at løfte FCK's offensiv, det er altså ikke noget, man bare lige finder i Netto, siger Carsten V. Jensen til Tipsbladet.

Og spørgsmålet er om FCK når at finde en ny angriber inden transfervinduet, der foreløbig har budt på fire mand ud (N'Doye, "Zanka," Nordstrand og Diouf på lån) og syv mand ind (ungdomsspillerne Cornelius, Remmer og målmand Jakob Busk, de tilbagevendte lejesvende Absalonsen, Bergvold og Søren Frederiksen samt indlånte Nicolai Jørgensen), lukker om tre uger.

- Vi er ikke færdige. Vores trup er i overkanten rent antalsmæssigt, så der skal gerne være lidt aktivitet den ene vej, mens vi også gerne vil tilføre spillere. Hvilke positioner det så kan lykkes på er et åbent spørgsmål, men i forhold til en forward, så er det et tema ja, men samtidig skylder vi som nævnt også os selv at sørge for at udnytte, at vi har fået nogle nye offensive muligheder i Cornelius og Nicolai Jørgensen, der sammen med en "Mos" og en Cesar Santin, der er bedre end nogen sinde, sagtens kan dække de huller.

- Dermed ikke sagt at vi ikke foretager os noget, men vi henter heller ikke noget bare for at tilfredsstille omgivelserne. Vi tilfører kun noget, der kan bidrage til holdets fortsatte fremskridt, siger Carsten V. Jensen.

Men hvorfor må FCK kæmpe for hver en millimeter på transfermarkedet, hvad betyder det for klubben for syvende gang i træk at være klar til et europæisk gruppespil og hvad har den nye cheftræner Ariël Jacobs betydet for præstationen?

Læs mere: Tipsbladet har snakket med FC Københavns sportsdirektør Carsten V. Jensen efter sejren i Brugge. Avisen er på gaden nu, men du kan også læse den direkte på din iPad ved at klikke her.