Video : Tipsbladet
Superliga

FCK sender egne vagter til at spotte nåle i en høstak i Odense

FC København sender egne spottere til Odense for at undgå, at FCK-fans kommer ind på stadion. OB sætter deres lid til, at spotterne kan holde uvelkomne udebanefans væk.

OB er endt i en prækær situation forud for søndagens besøg fra FC København. Gæsterne er nemlig blevet frataget deres ret til et udebaneafsnit på tribunerne, og det er OB's opgave at sørge for, at FCK-fans ikke trænger ind på hjemmebaneafsnittene.

Da tipsbladet.dk tidligere på ugen ringede til administrerende direktør Ole Bang Nielsen for at spørge, hvordan klubben havde tænkt sig at håndtere den udfordring, måtte OB-direktøren sende interviewet til hjørne. Klubben havde simpelthen ikke overblikket endnu.

Det har den fået siden, for OB, FC København og politiet har i fællesskab fundet en løsning, så de forhåbentlig kan holde udefans væk fra stadion.

- Vi har haft en meget tæt dialog med FCK, som har givet os deres vurdering, at der ikke kommer nogen FCK-fans til Odense. Skulle en enkelt dukke op, vil de vagter, som FCK sender med, identificere dem. Uden at fortælle, hvor mange spottere de sender med, kan jeg sige, at de bliver placeret ved alle indgange for at sørge for, at de (FCK-fans, red.) ikke dukker op, siger Ole Bang Nielsen til tipsbladet.dk.

- Vi har lavet en samlet vurdering baseret meget på FCK’s udsagn og deres samtaler med deres fans, og de siger, der ikke kommer nogen. Det har vi valgt at tro på, og med vores sikkerhedsapparat ved siden af er jeg overbevist om, at det kommer til at foregå i god ro og orden.

Lad os sige der kommer 8000 tilskuere, og 15-20 FCK-fans skulle forsøge at dukke op. Så vil det være som at finde en nål i en høstak. Hvordan skal spotterne helt lavpraktisk klare det?

- Det er i høj grad op til FCK’s spottere at opdage dem i tide og sørge for, at de ikke kommer ind. Vi skal nok forvente, at de ikke kommer anstigende i FCK-trøjer, hvis de kommer.

Fyns Politi oplyser desuden i en pressemeddelelse, at det "selvfølgelig være til stede i området omkring stadion og i indre by, hvis der mod forventning bliver behov for politiets indsats i forbindelse med kampen", selv om der altså ikke forventes nogen københavnske fans i Odense.

Da Fodboldens Disciplinærinstans havde behandlet FC Københavns appel og omstødt straffen til to udekampe uden medrejsende fans, var OB ganske kritiske over dommen. Foruden sikkerhedsproblematikken fremhævede kommerciel chef Jack Jørgensen, at en kamp uden udefans ikke var lige så attraktiv for de lokale fodboldgængere.

- Vi står nu med en kamp, der ikke har samme tiltrækningskraft, når vi ikke har to stærke fangrupper oppe imod hinanden. Der kan selvfølgelig ikke komme samme ramme og stemning omkring opgøret, når FCKs fans ikke er på stadion, og det ærgrer os, sagde han til BT.

Administrerende direktør Ole Bang Nielsen kan her fire dagen før kampen ikke sige, om hele miseren får negativ indvirkning på tilskuertallet.

- Det kan jeg ikke svare på, for det er en dom, der ikke er prøvet før, så vi ved ikke, hvordan folk reagerer. Men det er et fornuftigt spilletidspunkt (søndag klokken 18, red.), så mon ikke der kommer et fornuftigt antal odenseanere og fynboer alligevel?

Jack Jørgense luftede også i sidste uge OB's intention om at søge kompensation for de manglede indtægter fra forventlig 1000-1500 udebanefans og de ekstra udgifter til sikkerhed, som dommen indirekte er skyld i. 

Det agter klubben stadig at følge op på, men ved ikke helt hvordan.

- Vi har den holdning, at det ikke kan være meningen, at vi skal straffes økonomisk for at skulle føre det ud i livet. Når kampen slut, laver vi en ædruelig opgørelse over, hvad vi har tabt, og så taler vi med parterne og prøver at finde en løsning på det, siger Ole Bang Nielsen.

- Det er svært at operere i, for skulle man forholde sig til de almindelige regler for afvikling af Superliga-kampe, så har vi ikke krav på noget, og det, synes jeg bare, vil være helt urimeligt.