FCK snublede: Nu er topholdene langt væk

FCK spillede mandag 2-2 ude mod FCN og missede en gylden chance for at nærme sig FCM og Brøndby i toppen.

Hvis FC København efter Brøndbys sejr over FC Midtjylland søndag fortsat havde et lille guldhåb, blev det formentlig slukket mandag aften.

Her måtte FCK nemlig nøjes med 2-2 i udekampen mod FC Nordsjælland og er derfor seks og syv point efter henholdsvis Brøndby og FCM med kun tre kampe tilbage.

FCK dominerede første halvleg med et højt pres og stor fysik på midtbanen, men målene og de helt store chancer udeblev.

Efter pausen eksploderede det i Farum, hvor kampen blev langt mere åben og chancerig. FCN kom foran to gange, men FCK svarede lynhurtigt igen ved begge mål og havde også chancerne til at få fuld gevinst.

Pointdelingen efterlader FCN på femtepladsen med fem point op til AGF.

FCK tog initiativet og kontrollerede spillet fra start, hvor det dog var tydeligt, at FCN var overlegne på fart.

Første halvlegs største chance tilfaldt den 16-årige FCN-komet Andreas Schjelderup, men norske Sten Grytebust i FCK-målet vandt duellen med sin unge landsmand.

Anden halvleg var blot fire minutter gammel, da FCN endelig udnyttede Kamaldeen Sulemanas voldsomme fart. Ghaneseren sprintede let fra FCK-defensiven og scorede iskoldt til 1-0 med et fladt skud.

FCK svarede lynhurtigt igen, da Jens Stage to minutter senere hjalp bolden det sidste stykke i mål, efter at Jonas Winds hovedstød allerede havde kurs mod netmaskerne.

Momenter senere kom FCK til yderligere to kæmpechancer, men både Pep Biel og Rasmus Falk brændte.

Større skarphed viste FCN-wingbacken Martin Frese midtvejs i anden halvleg, hvor han bankede hjemmeholdet på 2-1 efter endnu et hurtigt kontrastød, og underholdningen fortsatte.

Blot tre minutter derefter udlignede Jens Stage nemlig igen for FCK, da midtbanespilleren straffede skidt forsvarsspil af FCN med et lækkert chip.

FCK jagtede sejren mest efter 2-2-målet og var tættest på, men gæsternes manglende skarphed gav en pointdeling på kunstgræsset i Farum.