• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

FCK-spiller: Jeg afviste middelmådige klubber fra top fem-ligaer

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Karlo Bartolec vil spille med om titler, og derfor valgte han for et år siden at tage fra FC Nordsjælland til FC København.

Af Ole Hoffskov

Karlo Bartolec blev en profil i Superligaen, da han tørnede ud for FC Nordsjælland, og for profiler i Superligaen sker der ofte én ting - de skifter til FC København, hvis de ikke allerede spiller der i forvejen.

Sådan gik det også den kroatiske højre back. 

For godt et år siden skrev han kontrakt med hovedstadsklubben, og siden har han kæmpet for at etablere sig som fast mand - det har han indtil videre ikke haft held med. Bartolec er imidlertid glad for at være i FC København, og han sagde nej til en række klubber for at tage den korte tur med S-toget fra Farum til Østerport.

Læs også:FC København-kroat møder gamle venner: De vil give alt

- Livet er godt, og København er en smuk by. Flere gange om ugen går der også fly til Zagreb. Jeg havde tilbud fra et par middelmådige klubber fra de fem bedste ligaer, men jeg nåede frem til, at det var bedst at blive i Danmark i Skandinaviens bedste klub. Jeg vil hellere kæmpe om trofæer og spille i Europa end at spille for et hold midt i tabellen, siger Karlo Bartolec til vecernji.hr.

Kroaten har hidtil kæmpet med Guillermo Varela om spilletiden, men nu er Peter Ankersen vendt tilbage til FC København, og han ligner umiddelbart det klare førstevalg på højre back.

Karlo Bartolec vælger dog at tage situationen med oprejst pande.

Læs også:Optakt: FC København - HNK Rijeka

- Det accepterer jeg, og det er sundt med konkurrence. Han er trænerens førstevalg, men jeg er ikke langt fra, og jeg ved, at der nok skal blive masser af minutter til mig i løbet af en lang sæson, siger han.

Karlo Bartolec har foreløbig noteret sig for 44 kampe for FC København, men der har i høj grad været tale om korte indhop. Hans kontrakt med de danske mestre udløber i sommeren 2023.

Torsdag står Karlo Bartolec over for en række af sine landsmænd, når FC København dyster mod HNK Rijeka om en plads i Europa League-gruppespillet. 

Læs også:FC Nordsjælland-stopper klar til FCK: Tror, vi har gode muligheder

Læs også:Jonas Wind jubler over udtagelse: Det er en drengedrøm

Læs også:Rundens Hold i Superligaen - 3. spillerunde

Læs også:FC København meldes interesseret i Lasse Schöne