FCM-boss: Vi skal konkurrere med FCK
Foto: Getty Images
Superliga

FCM-boss: Vi skal konkurrere med FCK

FCM-cheftræner Thomas Thomasberg er optimistisk forud for en spændende sæson i Superligaen og Europa.

Der er købt nye profiler, udlejede spillere som Marrony og Sory Kaba er vendt tilbage, og FC Midtjylland har også været i gang med at hente Superliga-erfarne spillere som Iver Fossum og André Rømer til klubben.

FCM er næppe færdig med at handle, hverken på tilgange eller afgange, men det er godt hold, midtjyderne på papiret står med, og som nu åbnet Superligaen og Conference League med sejre over Hvidovre og Progrés Niederkorn.

- Jeg har faktisk ikke talt med spillerne om det. Det ligger bare i kortene, at vi skal spille med om guldet. Hvor andre klubber måske trækker lidt på det, så skal vi være et hold, der konkurrerer med FCK, siger Thomas Thomasberg til Tipsbladet.

- Vi er så ikke 100 procent herrer over det selv. Det afhænger også af, hvor godt andre gør det, og hvor godt vi selv rammer tingene. Men vi skal op og ramme et pointsnit, der gør, at vi spiller med om guldet, siger FCM-cheftræneren, der har mistet backen Joel Andersson til en skade, og som også er indstillet på, at Gustav Isaksen muligvis bliver solgt i august.

FC Midtjylland begyndte onsdag på den seks kampe lange vej til Conference Leagues gruppespil, der byder på kvalifikationskampe hver af de seks følgende torsdage, hvis ellers FCM spiller sig gennem anden og tredje runde.

I næste runde er det enten Omonia fra Cypern eller Gabala fra Aserbajdsjan, der er modstanderen, to hold, der er stærkere end luxembourgske Niederkorn, men hvor FC Midtjylland stadig vil være tydelig favorit til at gå videre over to kampe.

En tur i gruppespillet har været et centralt mål for klubbens ledelse, og undgår man uheld ved lodtrækningerne i UEFA-hovedkvarteret i Schweiz, bør man da også stå med seks Conference League-gruppespilskampe til efteråret, mener Thomas Thomasberg.

- Jeg har ærlig talt kun skimmet oversigterne. Men vi kan jo ende med at trække Aston Villa i sidste kvalifikationsrunde, alt efter hvem der går videre fra de foregående runder. Og der vil vi ikke være favoritter, siger Thomas Thomasberg.

- Vi skal vinde. Vi skal igennem til gruppespillet. Det er bare ikke let i Europa. Der kommer overraskelser, og vi skal ikke være én af dem her i de kommende uger, siger FCM-cheftræneren.

FC Midtjylland vandt syv kampe, spillede to uafgjort og tabte en enkelt gang i nedrykningsslutspillet under Thomas Thomasberg, før man i en tæt kamp ude slog Viborg FF i dysten om den sidste plads i Conference League-kvalifikationen.