• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCM brygger på ny formation: Sviatchenko skal lige vænne sig til det

Foto: Getty Images

I FC Midtjylland har man med den nye cheftræner Brian Priske slået fast, at man blandt andet kigger på at skifte til en ny formation. Det er noget, som klubbens anfører Erik Sviatchenko er klar på.

Af Oliver Okstrøm

I mandags blev der med kort varsel indkaldt til pressemøde i FC Midtjylland, hvor klubben kunne fortælle, at Kenneth Andersen havde valgt at stoppe som cheftræner og overladt posten til assistenten Brian Priske.

Han har siden peget på, at der sagtens kunne blive lavet om på både spillestil og formation, ligesom spillerne kunne se frem til at blive vurderet på ny. Når det kommer til formationen, så kan det godt se ud til, at midtjyderne igen kan se frem til en ny tal-sammensætning.

Inden denne sæson spillede klubben 3-4-3, hvorefter man skiftede til en 3-5-2-opstilling i sommerpausen. Nu kan det se ud til, at man går tilbage til at spille med en firemandsbagkæde, som holdet blandt andet trænede torsdag, hvor det kunne ligne, at en udgave af en 4-2-3-1-formation var på trapperne.

Hvis det bliver til en nyt antal i bagkæden, så er det lige noget, som FCM-anfører Erik Sviatchenko ser på med stor interesse, og han synes, at det ser spændende ud, fortæller han til tipsbladet.dk.

- Vi træner på det, men det er spørgsmålet om det er det, det bliver. Vi kigger lidt forskelligt, men det er trænerne, der må vurdere, hvad det ender med. Det ser vi på søndag, men der har været lidt tid til at evaluere, hvad der er det bedste for holdet, og hvad det er for nogle spillere, vi har. Om det så er et formationsskifte, det må træneren kigge på, lyder det fra ham.

Siden Erik Sviatchenko skiftede tilbage til FC Midtjylland i januar 2018 har han været en del af en tremandsbagkæde, og derfor påpeger han, at det nok lige er noget, som han skal vænne sig til, hvis man skifter til fire.

- Der er nogle lidt andre forpligtelser i spillet i forhold til de rum, man skal dække ned, men det er noget, som jeg har spillet med i ni år, så det skal lige findes frem igen. Der er selvfølgelig ting, som skal udvikle sig, og på tre dage er vi jo ikke bare lige, der hvor vi skal være, siger Sviatchenko.

Endvidere fortæller han, at det har været meget naturligt at se Brian Priske som cheftræner, da han i forvejen påtog en del ansvar, da han var assistenttræner under både Glen Riddersholm, Jess Thorup og Kenneth Andersen. 

Søndag skal FC Midtjylland møde Sønderjyske på udebane, hvor Priske skal op mod netop sin gamle chef, Riddersholm, som han vandt mesterskabet sammen med i 2015.

Superliga

Mere Superliga

Fokus