Foto: Claus Bonnerup/Getty Images
Superliga

Ny FCM-spiller kan ryge til januar: Giver sig selv

FC Midtjylland kommer sandsynligvis til at vinke farvel til nogle fra truppen til januar, og en af disse bliver nok Iver Fossum.

- Der er nogle, der ikke helt spiller nok. Det skal vi kigge på, for de har også deres karrierer at tænke på. Der har vi en god snak med nogle af spillerne, og så må vi se, hvad der sker.

Sådan sagde FC Midtjylland sportschef, Svend Graversen, efter mandagens storsejr over Viborg, som gør, at FC Midtjylland overvintrer på førstepladsen i Superligaen efter en imponerende sammensat stime af sejre. 

Dermed kan det tyde på, at der venter en mindre oprydning i FC Midtjylland til januar, når transfervinduet åbner igen. En af de spillere, som kan være på vej ud af svingdøren, er norske Iver Fossum, der slet ikke har været i truppen i FC Midtjyllands tre seneste Superliga-kampe, selv om han har været kampklar. Klubbens cheftræner Thomas Thomasberg har den ærlige kasket på, da Tipsbladet fanger ham over telefonen for en snak om blandt andet Fossums situation.

- Han er måske en af dem, som ikke har fået den rolle, som han havde ønsket, eller vi også troede, han ville få. Det kigger man selvfølgelig på. Er det bedre for ham, at han skal videre i verden end at være i den rolle, som han har været i her, så kunne han godt være en af dem, som er blevet nævnt, uden jeg gider gå i detaljer med hvert enkelt spiller.

- Men det giver sig selv, når du har set, at han har været ude af truppen uden at have været skadet, at det hverken har været det, som han eller vi havde ønsket, da vi hentede ham.

Iver Fossum kan have spillet sin sidste kamp for FC Midtjylland. Foto: Jan Christensen/Getty Images.

Iver Fossum kom til i sommer, efter kontrakten med AaB var udløbet. Han står noteret for ti officielle førsteholdskampe for FC Midtjylland, men kun fire i Superligaen.

Det handler om at motivere dem
Ellers er Thomasberg - forståeligt nok - ganske tilfreds med sin spillertrup, som han ikke selv mener er alt for stor. Han går da heller ikke ned på kvalitet eller trupbredde. 

Tipsbladets fodboldkommentator, Stig Tøfting, har tidligere skrevet, at Thomasbergs helt store opgave er at stille alle tilfredse og holde alle på dupperne. Man har en trup til at deltage i tre turneringer, men man spiller kun i Superligaen. 

Selv tager Thomasberg den med ro, når snakken falder på, hvordan han vil bevare gnisten i alle spilleres øjne. 

- Det løser jeg ved at snakke med den trup, du har, både dem der starter, og dem der sidder udenfor. Mange vil spille, og vi kan ikke have alle i spil, men det handler om at motivere dem og være på dem, og de skal også selv føle, at de kan give noget til holdet, om det så er fra bænken eller fra start af.

- Vi har lavet nogle tiltag udenfor banen med nogle teambuilding-ture og nogle personlighedsprofiler, og det har gjort, at den her nye trup lidt hurtigere har vokset sammen til et stærkt omklædningsrum med spillere, der vil give lidt ekstra til hinanden.

FC Midtjylland gik på vinterpause med seks Superligasejre i træk.