• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCM opdagede stadionfejl: Må lave stor ændring

Foto: Getty Images

MCH Arena kommer til at se noget anderledes ud end planen først var.

Af Oliver Okstrøm

FC Midtjylland har onsdag sat første spadestik i udvidelsen af MCH Arena, som ikke virker af meget, da der kun er tale om 720 ekstra pladser, som tilmed kommer til at koste dem mellem 75 og 100 millioner kroner at bygge.

Det drejer sig dog om nye sponsorfaciliteter, og det var i første omgang planen, at det skulle være bygget ovenpå de eksisterende på hovedtribunen. Sådan bliver det ikke, og i stedet sker det over den modsatte, hvor der hidtil ikke har været sponsorer. Det fortæller FCM's kommercielle direktør Jacob Jørgensen i et interview med Herning Folkeblad.

Her kommer han ind på, at det viste sig, at man ikke ville kunne se de første 10 meter ind på banen deroppe fra, og i stedet for at bede trænerne om at spille uden højre back i den ene halvleg og uden venstre back i den anden, så gik man til en anden løsning.

Nu kommer de til at være over de nuværende siddepladser, og FCM-direktøren peger på, at ændringerne for dem vil være begrænsede.

- De vil stadig have de samme opgange, samme pladser og faciliteter, som de er vant til. Den største ændring for dem er, at der bliver mange flere overdækkede kvadratmeter ved boderne bag tribunen, siger han og fortsætter:

- Det danner jo et naturligt loft, når vi etablerer et nyt byggeri på 11 meter høje søjler, lyder det fra Jacob Jørgensen til lokalavisen.

Nedenfor kan man se en tegning af, hvordan det kommer til at se ud i stedet.

FCM kommer til at være bygherre selv, og vil selv eje den nye del af stadionet, som ellers ejers af Herning Kommune, Agromek og MCH.

Med udvidelsen regner man desuden med at kunne tjene godt med millioner. Læs mere om det her.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her

Sommerpause i Superligaen: Sådan gør din klub

Her får du et overblik over alle sommerens til- og afgange i Superligaen.