Video : Tipsbladet
Superliga

FCM-profil har kontraktudløb: Det håber han på

Den tidligere landsholdsspiller Henrik Dalsgaard håber, at han kan få sin kontrakt i FC Midtjylland forlænget.

FC Midtjylland risikerer at miste holdets anfører, Henrik Dalsgaard, om et år.

Den 33-årige højre back har kontraktudløb ved udgangen af sæsonen, men hvis det står til ham selv, så bliver aftalen forlænget.

- Jeg har ikke gjort mig så mange tanker om det endnu, men jeg vil selvfølgelig gerne blive i Midtjylland. Jeg har det godt, og jeg er anfører for klubben. Så det er klart, at jeg gerne tager et år mere.

- Nu skal vi koncentrere os om starten på sæsonen, og så tænker jeg, at vi stikker hovederne sammen og ser, om vi kan blive enige om noget, siger FCM-anføreren.

Henrik Dalsgaard scorede efter et hjørnespark mod Progres Niederkorn i Conference League-kvalifikationen onsdag aften, da FCM vandt 2-0, og han fortalte efterfølgende, at der endnu ikke er dialog om en forlængelse.

- Nej, det er der ikke. Vi har fokus på opstarten og vores supervigtige kampe, og ledelsen har stadig et transfervindue, som de skal koncentrere sig om. Jeg tænker, at jeg vil give dem lidt ro til det, siger Henrik Dalsgaard.

Den 33-årige højreback, der tidligere har spillet 26 landskampe for Danmark, slår også fast, at han stadig har flere gode år i sig.

- Jeg har det supergodt lige nu, og jeg tror ikke, at der er mange i truppen, der vil sige, at jeg ligner en 33-årig.

- Jeg har det super, og jeg tager alle de år, hvor det føles godt, og det føles rigtig godt i øjeblikket, siger Dalsgaard.

FCM-cheftræner Thomas Thomasberg har endnu ikke gjort sig de store tanker om anførerens fremtid i klubben.

- Jeg forventer i hvert fald, at han er her, når transfervinduet lukker. Hvad der sker om et år, har jeg ikke spekuleret over endnu. I må snakke med Svend Graversen (FCM-sportschef, red.) om det, men jeg synes, at han gør det godt, siger Thomas Thomasberg.

Henrik Dalsgaard har tidligere spillet for klubber som AaB, belgiske Zulte Waregem og Brentford fra England.

Siden 2021 har han været i FCM, og her han både spillet stopper og højre back.

Under Thomasbergs ledelse har han dog primært været på backen, og det er noget, som den tidligere landsholdsspiller er glad for.
- Det har jeg det rigtig, rigtig fint med. Det ligger meget på rygraden, selv om jeg lige skulle vænne mig til at spille der igen. Rusten er blevet banket af, og jeg er hurtigt faldet ind i rollen igen.

- Det er min favoritposition, og jeg ved, hvad jeg skal gøre. Jeg har spillet der på højt niveau i mange år, og det falder mig meget naturligt, siger Henrik Dalsgaard.

FCM skal søndag i aktion mod Silkeborg, inden turen går til Luxembourg i midtugen, hvor der venter et returopgør mod Progres Niederkorn.

/ritzau/