• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

FCM-træner: Onyedika skulle lære meget

Foto: Getty Images

FC Midtjyllands ene assistenttræner Henrik Jensen husker den første tid med Onyedika i klubben.

Af Oliver Okstrøm

Frank Onyeka forlod i sommer FC Midtjylland, og ind er Raphael Onyedika kommet ind og taget pladsen efter et lejeophold i Fredericia i 1. division uden man nærmest har lagt mærke til, at den føromtalte Premier League-spiller ikke er der længere.

I FC Midtjylland har man dog længe kunne se, at Onyedika havde noget at komme med. Det fortæller assistenttræner Henrik Jensen, som også har arbejdet med nigerianeren på U19-holdet.

- Jeg mødte Rafa første gang for tre år siden, da han var oppe hos os og træne, dengang han stadig var på akademiet i Nigeria. Det var tydeligt fra start, at det var en spiller med gode fysiske forudsætninger, men han skulle lære en hel masse om selve spillet, siger han og fortsætter:

- Det, der har imponeret mig mest ved Rafa, er hans evne til at adoptere sig til et nyt niveau og hans evne til at lære. Fra træning til træning kunne man allerede dengang se, at han udviklede sig, og det gør han stadig. Han har en stejl læringskurve, og for mig at se er det hans største talent, lyder det fra Henrik Jensen.

Allerede fra begyndelsen blev Onyedika smidt ind i Champions League-kvalifikation, men det klarede han altså ifølge FCM-træneren ganske fint. 

- Han blev præsenteret for et højere tempo og større fysik i 1. division. Det tilpassede han sig lynhurtigt, og det har han gjort igen i denne sæson, hvor han spillet godt mod store hold som PSV og Celtic og i Europa League, fastslår Jensen.

Næste opgave for FC Midtjylland er en udekamp mod FC Nordsjælland. Læs mere om den her.

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020