FCN stikker en kæp i hjulet på FCM's guldchancer

Det holdt hårdt i slutminutterne, men FCN fastholdt føringen og slog FCM 3-2 i Superligaens mesterskabsspil.

FC Nordsjælland åbnede mesterskabsspillet med en stor skalp, da FC Midtjylland på udebane blev besejret med 3-2.

Nordsjællænderne kom foran 3-0 og var bedst i størstedelen af kampen, men i slutminutterne trykkede hjemmeholdet på, og kun en redning på målstregen fra Jeppe Tverskov holdt FCM fra at fuldende comebacket.

Med nederlaget glider FCM ned på andenpladsen, efter at Brøndby tidligere mandag vandt 2-1 i Parken mod FC København. FCM har to point op til topholdet.

De tre point sender FCN på 40 point på fjerdepladsen, hvilket er fire mere end AGF, der senere mandag møder Silkeborg.

FCN startede opgøret mandag eftermiddag i Herning klart bedst.

Gæsterne lykkedes med deres boldbesiddende angrebsspil, og midt i første halvleg kom nordsjællænderne også i front, da et afrettet skud fra Daniel Svensson passerede Jonas Lössl i FCM-målet.

Mod slutningen af første halvleg overtog FCM mere af boldbesiddelsen, men hjemmeholdet manglede idéer, hvilket gjorde det nemt for FCN's defensiv at holde FCM fra fadet.

Fra anden halvlegs start fortsatte FCN de gode takter.

Syv minutter efter pausen udnyttede gæsternes Oliver Antman en stor fejl fra midtstopper Mads Bech Sørensen, der serverede bolden i fødderne på Ibrahim Osman, der efterfølgende assisterede Antman.

Blot to minutter senere blev ondt værre for hjemmeholdet, da Andreas Schelderup sendte bolden ind i fødderne på Marcus Ingvartsen, der uden problemer kunne gøre det til 3-0.

FCM var fortsat en del på bolden, men Thomas Thomasbergs tropper var stort set kun farlige på dødbolde.

Netop en dødbold bragte midtjyderne på tavlen efter 66 minutter, da bolden efter et langt indkast endte i panden på indskiftede Charles, der headede en portion håb ind i hjemmeholdet.

Ti minutter før tid kom der for alvor spænding i opgøret, da FCN's Jeppe Tverskov lavede en kæmpebrøler, som FCM's spydspids Cho Gue-Sung kynisk omsatte til scoring.

Derfra pressede FCM på for en udligning. Tættest på var midtjyderne to minutter før tid, hvor Tverskov reddede gæsterne på stregen. Tættere kom hjemmeholdet ikke på at fuldende comebacket.