• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Jacob Quvang

Fleksibel FCN-profil: En af holdets store styrker

Foto: Jan Christensen / Getty Images

Abu Francis har i denne sæson spillet længere tilbage på banen, end han har gjort førhen. Han kalder det selv en FCN-styrke.

Af Jacob Quvang

FC Nordsjælland er endnu ikke kommet på sejrstavlen i denne sæson, men det afholder ikke klubben fra at teste nye ting af. 

En af disse er blandt andet at skubbe den ellers tidligere offensivspiller Abu Francis længere tilbage på banen. 

I de to første spillerunder har Abu Francis spillet som en af de kontrollerende centrale midtbanespillere, hvilket har været en smule overraskende i forhold til, at han i de tidligere sæsoner typisk har spillet længere fremme på banen og oftest i en af siderne. 

- Jeg føler mig rigtig godt tilpas på midtbanen. Jeg spillede det også i træningskampene op til sæsonen, hvor jeg havde tre gode kampe. På Right to Dream-akademiet spillede jeg faktisk centralt, før jeg kom til Farum. 

- Så har jeg forsøgt at udvikle mig ved at spille andre positioner, hvilket viser en af styrkerne ved FC Nordsjælland, fortæller den 20-årige midtbanespiller til FC Nordsjællands egen hjemmeside.

Det er set før i FC Nordsjælland, at spillerne blandt andet bliver udviklet ved at lære at mestre nye positioner. For Abu Francis er det da heller ikke vigtigt at spille en enkelt plads, da det er det samlede kollektiv, der er vigtigst.

- Jeg er bare glad for, at jeg kan hjælpe holdet så godt som muligt. Vi har set frem til at starte sæsonen, og jeg føler, at vi er et godt sted, forklarer han. 

FC Nordsjælland indledte sæsonen med at tabe hjemme til Viborg, og efterfølgende blev det til en nulløsning mod AGF. Klubben skal næste gang i aktion på mandag ude mod SønderjyskE. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020