• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Flere forstærkninger på vej i SønderjyskE

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Når pokalmestrene allerede på mandag indleder træningen frem mod næste sæson, er det meget muligt, at flere nyindkøb er med.

Af Kenneth Jensen

De har været på ferie i snart tre uger, de danske pokalvindere fra SønderjyskE, og mandag vender spillere og trænere tilbage på træningsbanen som indledning til en ny sæson i dansk fodbolds bedste række.

Her er det – ifølge tipsbladet.dk's oplysninger – sandsynligt, at man har flere nye spillere med.

Klubben fra Haderslev arbejder netop nu på at hente forstærkninger til en vigtig sæson i Superligaen, der er gået fra 14 til 12 hold, og SønderjyskE har også Europa League-kvalifikationen at tænke på. Som pokalvindere indtræder mandskabet i 3. runde og er faktisk "bare" to sejre fra et gruppespil, selv om det naturligvis bliver svært.

Tipsbladet.dk fortalte tidligere i denne uge, at SønderjyskE arbejder på at hente den australske målmand Lawrence Thomas, 28 år. Han er kontraktfri og kommer fra Melbourne Victory, hvor han i det seneste års tid har været holdkammerat med Jakob Poulsen. Falder det på plads med keeperen, er han en af de nye spillere, der er klar til at indlede træningen i Haderslev på mandag.

Læs også:Færdig i SønderjyskE: Nicholas Marfelt rykker til Køge

Klubben arbejder dog på flere forstærkninger forud for træningsstarten.

Sportschef Hans Jørgen Haysen og SønderjyskE har brugt ferien på at trimme truppen og har sagt farvel til stamspillerne Sebastian Mielitz og Eggert Jonsson, mens også trupspillere som Nicholas Marfelt, Joao Pereira, Artem Dovbyk, Justin Plautz og Theofanis Mavrommatis har forladt pokalvinderne. Samtidig går man med planer om at udleje målmand Nikola Mirkovic.

En udlejning af Mirkovic vil formentlig betyde, at SønderjyskE har behov for endnu en målmand foruden Lawrence Thomas, ligesom farvel til Marfelt og Pereira øger behovet for en venstre back.

Her kunne en mand som Marc Dal Hende fra FC Midtjylland muligvis være en drømmespiller, selvom prisen kan bremse en handel for sønderjyderne, der næppe har råd til at betale meget mere end et rundt '0' for nye spillere denne sommer. Folk som Brian Hamalainen og Frederik Møller er tilgængelige og måske mere realistiske, for Dal Hende kommer givetvis til at koste for meget.

Læs også:Superliga-bold helt frem til jul - men ingen Boxing Day

Mon ikke SønderjyskE også kigger efter noget til den centrale midtbane med Eggert Jonssons exit, en spiller SønderjyskE godt kunne have brugt i den nye sæson, ligesom man aldrig siger nej, hvis der byder sig en mulighed for at hente en dygtig spiller til den sidste tredjedel af banen.

Superligaen starter op igen fredag den 11. september, hvor SønderjyskE får besøg af mestrene FC Midtjylland, og torsdag den 24. september indledes det europæiske eventyr med en kamp i 3. runde af Europa League-kvalifikationen. Går SønderjyskE videre, er der playoff om en plads i gruppespillet den 1. oktober.

På grund af coronasituationen spilles der ikke ude og hjemme i Europa League-kvalifikationen. Det afgøres ved lodtrækning, hvem der får hjemmebanen. Glen Riddersholms mandskab bliver ikke seedet og kan forvente hård modstand i begge runder.

Læs også:Her er programmet for Superligaen: FCK og Brøndby i tidligt møde

Læs også:Tingager irriteret over OB-kommentar: Hav respekt for din modstander

Læs også:Lettet AGF-træner: Det var en ækel kamp

-----
Se alt det bedste fodbold fra de største ligaer med YouTV - gratis prøvemåned

Superliga

Mere Superliga

Fokus