• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Føler sig ikke værdsat: Stjerne vil væk fra FCM

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Awer Mabil vil væk fra FC Midtjylland. Han føler ikke, at klubben har kvitteret for hans loyalitet.

Af Ole Hoffskov

Awer Mabil føler sig ikke tilstrækkeligt værdsat i FC Midtjylland, og derfor vil han gerne væk fra den danske mesterklub.

Den 25-årige offensivspiller kom til Danmark i 2015, og hans gennembrud i FC Midtjylland var længe undervejs. Det var først efter lejeophold i Esbjerg fB og Pacos de Ferreira i Portugal, at australieren for alvor slog sit navn fast på Heden.

I denne sæson har Awer Mabil dog ikke spillet nogen stor rolle, og derfor vil han væk. Han fortæller i et stort interview med det australske medie The World Game, at han sidste år afviste et skifte til en belgisk klub til en værdi af 37,5 millioner kroner, fordi han ville hjælpe FC Midtjylland i Champions League, og at han ikke føler, at han er blevet anerkendt for den loyalitet.

- Jeg har opnået nogle store mål i denne sæson ved at spille i Champions League og score i turneringen, og det var en bedrift. På den anden side har sæsonen ikke forløbet, som jeg ønskede, siger Awer Mabil til mediet og fortsætter:

- Min rolle har ændret sig i denne sæson, og det bryder jeg mig ikke om, for jeg kender mine kvaliteter, og jeg ved, hvad jeg bidrog med i kvalifikationen til Champions League. Jeg har ofret meget for klubben, og jeg føler, det er blevet undervurderet.

Awer Mabil har et år tilbage af sin kontrakt, og han tror, at det kan være grunden til den begrænsede spilletid. Mabil er kun startet inde i ni Superliga-kampe i denne sæson - søndag var han slet ikke med i truppen til opgøret mod Randers FC.

- Jeg har et år tilbage, og måske har beslutningen om ikke at lade mig spille... du kan selv regne det ud. Jeg tror, det er det største problem. På et forretningsmæssigt plan tror jeg, det er en bekymring for dem, at jeg ikke har forlænget min kontrakt. På det personlige plan har det været en spildt sæson på nogle områder, men på det mentale plan har den gjort mig meget stærkere.

- Jeg er klar til at tage det næste skridt, og denne sommer er perfekt. England er min største drøm, og jeg tror, jeg kan få den til at gå i opfyldelse i løbet af et par år, lyder det fra offensivspilleren.

Awer Mabil er noteret for 129 kampe og 17 mål for FC Midtjylland. 

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020