• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Formand drømmer om en kvindelig dommer i Superligaen

Superligaen har fortsat ingen kvindelige dommere, men håbet og drømmen er, at det kan realiseres inden for en håndfuld år.

Af Kenneth Jensen

Det er mænd, der vurderer mænd, når der i dansk fodbolds bedste række spilles fodbold. Sådan har det altid været, men sådan kommer det ikke til at være i mange år fremover.

I hvert fald ikke hvis det står til Gitte Holm, der er formand for Dansk Boldspil-Unions kvindedommergruppe og medlem af domerudvalget i DBU.

Læs også:Der skrives historie: Kvindelig dommer skal dømme Super Cup

Her er håbet, at man snart kan kvinder, der dømmer i Superligaen.

- Min egen drøm er, at vi indenfor de næste fire eller fem år har en kvindelig dommer i Superligaen, siger Gitte Holm til DR og får opbakning af formanden for DBU's dommerudvalg, Michael Johansen.

Læs også:Ligue 1-historie i vente: Første ligakamp med kvindelig dommer

- Der arbejdes på, at de kvindelige dommere skal opad i rækkerne hurtigst muligt, så jeg vil på ingen måde være overrasket, hvis vi indenfor de kommende fem år ser en kvindelig dommer lede en Superliga-kamp.

Aktuelt er der to kvindelige dommer i dansk fodbolds tredjebedste række. De er Frida Mia Klarlund Nielsen og Tinna Høj Christensen, der passer fløjten i 2. Division.

I UEFA's Super Cup, der denne gang stod mellem Liverpool og Chelsea, var det et dommerteam bestående af kvinder, der ledte kampen. Stephanie Frappart fra Frankrig var dommer, mens hun havde linjedommerne Manuela Nicolosi og Michelle O'Neill fra henholdsvis Italien og Irland ved sin side.

Læs også:Der skrives historie: Kvindelig dommer skal dømme Super Cup

Superliga

Jung: Det var på tide

Anthony Jung glæder sig over, at Brøndby IF endelig er i gang med at spille kampe igen.

Mere Superliga

Fokus