• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Fra toppen af Holland til bunden af Superligaen: OB er ikke et skridt ned

Foto: Getty Images

Ramon Leeuwin har byttet toppen af Æresdivisionen ud med bunden af Superligaen. Han fortæller her om baggrunden for det opsigtsvækkende skifte til OB.

Af Ole Hoffskov

I sidste sæson spillede Ramon Leeuwin fast for FC Utrecht, der sluttede på femtepladsen i den hollandske Æresdivision. I sidste uge skiftede han til OB, der på tidspunktet for kontraktunderskrivelsen var sidst i Superligaen. Efter fynboernes sejr over Vejle søndag eftermiddag er klubben nu næstsidst.

Umiddelbart er det svært at kalde det andet end et skridt ned for den 30-årige midtstopper, men den præmis køber OB's nye profil ikke. Han fastslår, at han ikke har den mindste bekymring ved skiftet til den fynske klub, der har lidt rent resultatmæssigt de seneste mange sæsoner.

Læs også: OB's nye midtbaneprofil: Jeg havde mistet spilleglæden

- Nej, nej. Slet ikke. I fodbold går det op og ned. Det handler om at se mulighederne, og dem ser jeg mange af i OB. En del af fodboldens ånd er, at solen ikke altid skinner, og så må man tage det sure med det søde. Jeg ser ikke OB som et skridt ned. Jeg forstår godt spørgsmålet, for jeg kommer fra en klub i den øverste halvdel i Holland, men for mig handler det om udfordringen og om at bevæge mig ud af comfort zonen, og jeg er meget, meget glad for at være i OB, siger Ramon Leeuwin til tipsbladet.dk.

Hollænderen fortæller, at han trængte til luftforandring efter at have tilbragt hele sin aktive karriere i hjemlandet og dermed spillet på de samme stadions mod de samme hold sæson efter sæson.

Læs også: OB omskoler angriber til venstre back: Vi laver en Marc Dal Hende

- Jeg var på udkig efter en ny udfordring. Jeg har været professionel i Holland i over ti år og spillet mange kampe, og det har jeg været rigtig glad for, men nu er jeg fyldt 30 og følte, at tiden var inde til at prøve noget nyt. OB kom så på banen, og jeg kender Danmark som et dejligt land. Det var det bedste for mig, siger Leeuwin og tilføjer:

- Jeg har fået et rigtig godt indtryk af OB. Jeg føler mig meget velkommen og er blevet taget godt imod. Jeg fornemmer også, at der er en stor sult i truppen, og her er mange dygtige spillere. 

Han håber, at han kan være med til at bringe OB tilbage til toppen af dansk fodbold.

- Det er en kliche, men jeg tager en kamp ad gangen. Den næste kamp er altid den vigtigste. Man vinder ikke hver kamp, men man er nødt til at have et mål om at gøre det, og så er det klart, at jeg selvfølgelig drømmer om at spille med i top seks, siger forsvarsspilleren og giver følgende karakteristik af sig selv:

- Jeg er en aggressiv forsvarsspiller, der ikke går af vejen for en nærkamp, men jeg er også tilpas med bolden, og jeg er meget verbal på banen. I fodboldmæssig forstand er jeg en aldrende herre, og den rutine skal jeg bruge.

OB i kamp med mange hollandske klubber
Ramon Leeuwin havde bedre tilbud på hånden rent økonomisk end, hvad OB kunne tilbyde, men fynboerne kunne lukrere på at tilbyde hollænderen en hel ny hverdag, og det faldt midtstopperen pladask for. 

- Vi er glade for, at det er lykkedes. Det lykkedes langt hen ad vejen, fordi Ramon gerne ville prøve at spille et andet sted. Der var mange hollandske klubber, der gerne ville have ham, men vi fik lavet en fin aftale med Utrecht. Forhåbentlig bliver det rigtig spændende. Nu skal han lige vænne sig til den måde, man spiller fodbold på i Danmark, men vi ser ham som en klar forstærkning, fortæller sportsdirektør Jesper Hansen.

Også cheftræner Jakob Michelsen er glad for tilgangen af Ramon Leeuwin, der gled direkte ind i startopstillingen mod Vejle.

- Det er en mand, vores scout har fulgt i lang tid. Jeg havde ikke som sådan kendskab til ham, men vi blive enige om, at det var ham, vi skulle tage. En bundrutineret midtstopper, der er fornuftig på kuglen, lyder det fra Jakob Michelsen.

Ramon Leeuwin fik en uheldig debut for OB, da han måtte udgå med en skadet skulder allerede i første halvleg mod Vejle. Hollænderen er imidlertid hurtigt klar igen.

Superliga

Mere Superliga

Fokus

Optakt: Esbjerg fB - AaB

Det kan meget vel komme til at handle om nerver, tålmodighed og endnu flere nerver, når Esbjerg fB hjemme møder AaB. Hvem vinder?

Optakt: AGF - Randers FC

Superligaen er endelig på programmet igen, og ingen kampe har vi ventet længere på end denne. Den bliver afgørende for top 6.