• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Franskmænd afviser Cajuste-pris: Fuldstændig falsk

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Franske Reims afviser blankt, at Jens-Lys Cajuste skal have kostet 75 millioner kroner.

Af Ole Hoffskov

75 millioner kroner.

Det er, hvad den franske klub Reims har betalt for Jens-Lys Cajuste, som blev hentet i FC Midtjylland. Det kunne både BT og den svenske avis Aftonbladet fortælle. Det beløb afvises imidlertid kategorisk af Reims.

Mathieu Lacour, der er administrerende direktør i klubben, fastslår, at beløbet nærmere er det halve.

- Det er meget overraskende, hvad vi har kunnet læse i aviserne. Det er fuldstændig forkert. Vi er på niveau med Rajkovic-handlen, siger Lacour med henvisning til den serbiske målmand Pedrag Rajkovic, som Reims hentede i 2019 for 37,5 millioner kroner.

Som altid, når det handler om transfers, har den sælgende klub en interesse i at tale salgsprisen op, mens den købende klub har en interesse i det modsatte. Ofte er der en række klausuler involveret i en handel, som kan blive aktiveret, hvis nogle punkter bliver opfyldt. Skal disse medregnes, når man taler om den endelige transfersum eller ej? Det spørgsmål gør det ofte svært at belyse en pris helt nøjagtigt.

Hvad der dog ikke er nogen tvivl om er det faktum, at Reims er meget glade for tilgangen af Jens-Lys Cajuste, og direktøren fastslår, at han holder et vågent øje med det danske marked.

- I dag er den danske liga mere scoutet end den belgiske og hollandske. Vi holder et vågent øje uden dog at prioritere det meget højt, for som vi så med Cajuste-handlen, kan de (priserne, red.) hurtigt blive uoverkommelige for en klub som os, siger Mathieu Lacour.

Jens-Lys Cajuste debuterede søndag for sin nye klub, da Reims tabte 0-1 til FC Metz. Svenskeren startede på banen, men blev pillet ud i pausen.