• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Oliver Okstrøm

Friis vil udsætte FCK-fejring: Det skal der til

Foto: Getty Images

Der skal mere end bare en rigtig god præstation til for Viborg, hvis de skal få et brugbart resultat mod FCK, fortæller VFF-cheftræneren.

Af Oliver Okstrøm

Når FC København mandag går på banen mod Viborg, så er der mulighed for, at københavnerne genvinder det danske mesterskab. Det vil dog kræve en sejr over Viborg på udebane, mens FC Nordsjælland skulle tabe point til Brøndby.

Den første del er Viborg-cheftræner Jacob Friis dog opsat på at ændre på, og han fortæller på VFF's hjemmeside, hvad der skal til.

- Det kan godt være, at de ender med at fejre mesterskabet, men de skal gerne lige vente en uge med det. Hvis det er tilfældet, så betyder det jo, at vi har fået et brugbart resultat på mandag, og det stræber vi selvfølgelig efter, siger han og fortsætter:

- Det kræver en rigtig god præstation fra vores side – og endnu mere til. Vi har mødt FCK to gange for nyligt, hvor vi også præsterede godt, men der var det ikke nok, så vi skal være knivskarpe og levere en toppræstation. Det er vi alle klar over, og det har vi også en tro på, at vi kan, lyder det fra Jacob Friis.

I begyndelsen af sæsonen vandt Viborg på hjemmebane med 4-2 over FCK, mens de to efterfølgende forårskampe i Parken er endt med to 2-1-sejre til hovedstadsklubben. 

Viborg er før kampen på tredjepladsen, og Friis peger i den forbindelse på, at de ikke kan være andet end stolte af det, som de har præsteret - og at man allerede med to kampe tilbage er sikre på minimum en fjerdeplads, som vil tangere deres rekord for højeste placering i Superligaen. Men nu vil de have mere.

- Det er en spændende og ønskværdig situation, vi står i, og den vil vi ikke bytte for noget. Havde vi snakket om det her inden sæsonstarten, så havde vi alle købt den mulighed. Nu står vi her inde på stadion nogle dage før en kamp mod FCK, og der fjernes sæder nede på endetribunen, så vi kan få bedst mulig opbakning, og det er jo bare fantastisk, at vi igen får fyldt stadion og er med i toppen helt til det sidste, fortæller Viborg-træneren.

Kampen mellem Viborg og FCK spilles på mandag klokken 16. Læs mere om den kamp her.