• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Gigovic: OB-fans må også være lidt taknemmelige

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Midtbanespilleren er ny mand i FC Midtjylland. Det var ellers en spiller, som OB og Odense-klubbens supportere håbede på ville vende retur. Han forstår godt fansene, men mener også, at de må være lidt taknemmelige for hans bidrag i efteråret.

Af Kenneth Jensen

- Bones, traktor og køer i en klub uden sjæl. Din karriere, dit valg. Vejen fra elsket til hadet er kort i moderne fodbold.

- Gigolo.

- Hele Odense elskede dig - nu er du bare en skide trækkerdreng.

Kommentarerne på sociale medier var mange, da den svenske midtbanespiller Armin Gigovic returnede til Danmark, men ikke OB, som han ellers var så god for i efteråret.

Skiftet til FC Midtjylland bragte nogle negative reaktioner fra fans af den fynske klub. Måske forståeligt nok. Og selv om der også var fans, der tog afsked i en ordentlig tone, var der også kommentarer, som følger en dårlig trend, hvor der er kort fra tanke til handling på tastaturet. Selv om det altså bare blev til ni Superliga-kampe for "Striwerne".

Men hvordan har Armin Gigovic selv oplevet utilfredsheden fra Fyn?

- Jeg kan forstå det, for de forventede måske, at jeg skulle ud i Europa, ikke blive i en anden klub i Danmark. Men når man vil tage et skridt i karrieren og levere, er det livet. Det må man acceptere. Jeg forstår OB's situation, siger svenskeren til Tipsbladet og forklarer:

- Jeg ved godt, jeg var elsket der. Men det er også en del af fodboldbranchen, at spillere fra Inter skifter til Milan.

Et skifte fra Inter til Milan har Gigovic ikke foretaget, men han har valgt ikke at returnere til en klub, som han faktisk var med til at hjælpe og få i gang i et efterår, der startede skrækkeligt. Da Gigovic kom til klubben den 31. august, var hjulene så småt ved at rulle, og OB var kommet op på syv point efter syv runder.

Siden hentede man yderligere 17 point og er nummer fem i rækken inden foråret i Superligaen, hvor der er gode forhåbninger om at ende i top seks.

- De burde også være lidt taknemmelige, for jeg gjorde det også godt der. Da jeg kom, var vi ikke i en god situation, men nu er det top seks, og det er godt for dem, siger Gigovic.

Hvor meget har du læst af de kommentarer, der er kommet?

- Ikke så meget. Det er mere mine venner, der siger det. Jeg har ikke så meget tid til at kigge. Men da jeg talte med min far, sagde han, at det er en del af min karriere. Det er kun begyndelsen. Jeg må håndtere det godt, og jeg bliver da heller ikke bange eller noget.

Hvad tænker du så om det?

- Jeg tænker ikke så meget om det, for jeg forsøger altid at slette de dårlige tanker og tænke positivt i stedet. Tænke på at gøre det godt. For tænker man på sådan noget, fylder det meget. 

Der er heldigvis også mange, der opfører sig godt og ønsker dig god vind.

- Præcis. Jeg har intet imod OB. Det er en rigtig god klub. De tog sig godt af mig, og jeg er glad for, at jeg kunne hjælpe. Men nu er jeg her, og det er en ny mission.

Hvad med dine OB-holdkammerater?

- De forstår mig godt. De forstår min situation. De er ikke sure. De ved også, at jeg vil spille i Europa. De gode venner ved sandheden om fodbold. Og jeg tror, mange i min situation havde gjort det samme.

Og så har (OB-fan) Andreas Odbjerg valgt ikke at følge dig længere på Instagram.

- Det har jeg ikke set. Men han er jo også fan. For at være helt ærlig ved jeg ikke så meget om ham. Jeg fik at vide, mens jeg var med landsholdet, at han ville skrive en sang om mig, hvis jeg blev i OB. Det syntes jeg var sjovt, og jeg grinte af det.

Armin Gigovic er på en særlig lejeaftale fra Rostov, som ejer ham, og i udgangspunktet skal han retur til den russiske klub til sommer. Med mindre FIFA forlænger den særlige aftale, der gør, at udenlandske spillere kan søge væk fra Rusland. At forblive i FCM er ikke udelukket, men heller ikke noget, der er et tema lige nu.

- Allerede inden jeg tog til Rusland, var de interesserede i mig. Nu er de glade for, at de kunne bringe mig hertil, og jeg ser frem til at være her.

- Og så må vi se. Det er min agent, der ved det. Det er lidt kompliceret, men jeg håndterer det så godt, jeg kan, og jeg ser frem til at spille.

Få de hotteste rygter, de største handler og seneste transfernyheder i Tipsbladets store TRANSFER-LIVE