• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Anders Dehn

Godt nyt for Superligaen og 1. division: Folketinget vil overveje flere fans

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Et flertal i Folketinget har vedtaget en aftale, der forlænger hjælpepakker, der kompenserer den professionelle idræt, og så lægger aftalen op til at køre videre med ordningen med fans på stadion.

Af Anders Dehn

På det seneste har Superliga-klubber og DBU efterlyst både hjælp og klare linjer. I dag kom de et stort skridt nærmere, da et flertal i Folketinget vedtog en aftale, der både forlænger hjælpepakker rettet mod blandt andet idrætten og lægger op til flere fans på stadionerne.

Det er dog endnu usikkert, præcis hvordan forholdene for tilskuere på stadion bliver. Regeringen indkalder dog spillesteder, professionel idræt og messe- og konferencecentre til møder i næste uge for at tale om, hvordan man kan genåbne de brancher.

Læs også:Tilskuer-regler er en del af den nye aftaletekst i fase 4 af genåbningen

Noget af det, idrætten skal tale med regeringen om, er netop tilskuere på stadion. Det fremgår af den aftaletekst, som Kulturministeriet har offentliggjort. Her fremgår det, at de så hurtigt som muligt skal undersøge:

- Muligheden for at en større procentdel af kapaciteten på stadions og arenaer, herunder sponsorområder, kan udnyttes til siddende idrætsarrangementer, fx via registrering.

Læs også:Trods smittestigning i Århus: AGF-boss er klar til flere tilskuere

Aftaleteksten lægger også op til, at den såkaldte Superliga-ordning kan forlænges og udbredes til andre sportsgrene. Det er den ordning, der har sikret tusindvis af tilskuere i Superliga-kampe, selv om det som udgangspunkt langt overstiger forsamlingsforbuddet.

Det foregik blandt andet ved at inddele tribunerne i sektioner med et begrænset antal tilskuere. Ordningen udlløber dog i begyndelsen af næste uge og skal dels forlænges for Superligaen og dels indføres fra ny i NordicBet Ligaen og andre sportsgrene.

Parterne har to uger til at få den nye ordning på plads inden Superliga-starten.

Læs også:DIF om tilskuerbegrænsninger: Koster flere hundrede millioner kroner

Læs også:Godt nyt for dansk fodbold: Nu må der komme flere tilskuere på stadion

Læs også:Kulturministeren glæder sig til at se flere fans på lægterne i Superligaen