Video : Tipsbladet
Superliga

Gulddrama: Så tæt bliver kapløbet med FCK og BIF

Det bliver meget tæt indtil sidste runde i medaljeslutspillet, forudser FC Midtjyllands cheftræner Thomas Thomasberg.

HERNING (TIPSBLADET): Med en tæt på perfekt første halvleg og enorm energi slog FC Midtjylland fredag aften FC København med 2-0 hjemme på MCH Arena.

Årsagssammenhænge skal man altid passe på med, men midtjyderne spillede i hvert fald ikke, som om de var tynget af vennen og holdkammeraten Kristoffer Olssons meget alvorlige sygdom og indlæggelse på Skejby Sygehus med en alvorlig hjerne-sygdom.

Begivenheden og støtten fyldte meget for FCM-folkene under og efter kampen, men når der nu bliver spillet fodbold, og det var alle mand tilsyneladende glade for, var cheftræner Thomas Thomasberg begejstret for, at FC Midtjylland nu har parkeret alle formodninger om et FCK-soloridt til guldet.

- Jeg tror, den tvivl om, hvorvidt FCK cykler fra os andre, lægger sig. Nu er vi foran dem, og det var vigtigt i forhold til vores selvforståelse og i forhold til tabellen. Nu er der 12 runder tilbage, og for hver runde bliver et forspring vigtigere, siger Thomas Thomasberg.

- Det bliver tæt, sandsynligvis indtil sidste runde. Og så skal vi ikke glemme, at Brøndby har gjort det supergodt. Vinder de næste gang, har de førstepladsen.

- Vi er ikke favoritter på den måde. Vi er tre hold, der kommer til at kæmpe om det hele vejen, og vi vil rigtig gerne være mestre. Om vi er favoritter eller ej er i bund og grund ligegyldigt. Med den position, vi er i nu, kan vi selvfølgelig blive mestre, men om vi er favoritter eller ej, det ændrer ikke, hvem der bliver mester til sidst, siger Thomas Thomasberg.

FCM-cheftræneren havde godt bemærket sin direktør Claus Steinleins udlægning af FC Københavns besværligheder med de øvrige Top 6-hold, som FCK-cheftræner Jacob Neestrup havde stukket lidt til tidligere på ugen efter FCK's to fine sejre over Silkeborg og FC Nordsjælland.

- Topkampen er lige. Det er hold, der alle er dygtige. FCK har slået FC Nordsjælland og Silkeborg, så lidt har de hentet ind. Men vi har lavet seks point indbyrdes mod FC København, og det er noget, der flytter noget i tabellen.

- Jeg håber, det kan vare ved. Ingen kommer på vores hjemmebane og er favoritter, og der skal vi lave nok point. Jeg spekulerer ikke så meget på det. Vi skal klare Randers og Vejle, og så går vi ind til et slutspil, der er rigtig spændende, siger Thomas Thomasberg, der også fortalte, at Cho Gue-sung ikke længere er stensikker på at være FC Midtjyllands foretrukne straffesparksskytte.

- Nej, nu er det til diskussion. Jeg tager det med ham senere, men selvfølgelig skal vi have kigget på det, siger Thomas Thomasberg.

Læs også FCM-anfører Henrik Dalsgaards beskrivelse af kampen og et barskt, følelsesladet forløb op til FCK-kampen.