Video : Tipsbladet
Superliga

Her er AaB's spillerbudget i 2022/23

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. AaB er i en svær situation og falder som det eneste Superliga-hold i forbrug på spillere i Tipsbladets budget-gennemgang.

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

AaB hentede nye spillere i sommer, men det overskygges af afgangene, ikke mindst det sene salg af Mathias Ross og afskedigelserne af cheftræner Lars Friis og sportsdirektøren Inge André Olsen.

AaB

Trend: AaB har svært ved at matche de andres acceleration, fordi man mangler både den rige ejer og nok store spillersalg.
Spillerbudget: 43 millioner kroner (7 i Superligaen)
Årsresultat 2021: -15,3 millioner kroner

Sportsdirektør: Thomas Bælum (midlertidig)
Dyreste spiller: Lucas Andersen, købt for 6 millioner kroner i Grasshoppers i 2019.
Målsætninger: At komme i Top 6 – men revurderes i dette efterår efter afskeden med Inge André Olsen og Lars Friis.
Hvor er de på vej hen: AaB er udfordret. De andre klubber i den stærke middelklasse gearer op, og AaB kan ikke matche forbruget, fordi man ikke kan sælge nok spillere eller sælge dem dyrt nok. Afskeden med Mathias Ross var sigende; det var tvunget af dårlige økonomiske omstændigheder og med et så tilpas lavt beløb, at trænerfyringen æder en stor del af gevinsten.

VURDERING
AaB’s spillerbudget falder en smule, da man ikke fik solgt spillere tilstrækkeligt dyrt og derfor måtte se lidt flere voksne førsteholdsspillere stoppe, end man hentede til.

Det er dyrt at være AaB i disse år, og den nordjyske klub er eksempel på, hvor svært livet på transfermarkedet kan være, hvis man ikke får de livgivende salg til udlandet.

En forbedring af den dårlige position i tabellen efter de første to måneder i turneringen vil være kærkommen.

AaB's nylige udmelding om at afsøge muligheden for nye investorer fortæller historien om en klub, der snart mangler penge.