• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Torsten Kjems Hansen

Her er Brøndbys redningsmand

Her er Brøndbys redningsmand
Illustration

Michael Henriksen, der kan være på vej til at købe Brøndby Stadion, var direktør i Farum Boldklub og blev kigget efter i sømmene under Brixtofte-skandalen. 

Af Torsten Kjems Hansen

Michael Henriksen er tirsdag morgen blevet udnævnt til Brøndbys redningsmand efter, at det i Ekstra Bladet er beskrevet, hvordan vognmanden fra Farum er på vej til at købe Brøndby Stadion for et beløb op mod 150 millioner kroner.

Den 52 -årige Michael Henriksen er god for over en milliard kroner, men hans interesse for fodbold er bestemt ikke ny.

Vognmanden var tilbage i Brixtofte-dagene i en periode fungerende direktør i Farum Boldklub i 2002. Det skete, mens tæppet i den grad var ved at blive trukket væk under den daværende borgmester og klubkonge i Farum, Peter Brixtofte, der lod sig sygemelde. og dermed også stoppede som formand i Farum Boldklub.

Inden da havde Michael Henriksen været bestyrelsesmedlem i Farum Boldklub og var i det hele taget meget tæt med Peter Brixtofte. Michael Henriksen blev i en periode betegnet som Peter Brixtoftes højre hånd og økonomiske rådgiver - både når det kom til kommunale aftaler og forretninger i Farum Boldklub. 

Michael Henriksen blev således af flere omgange draget ind i hele Farumskandalen omkring den Peter Brixtoftes kontroversielle metoder. Af samme årsag blev Michael Henriksen undersøgt af Tilsynsrådet i 2003 omkring skriftlige og mundtlige aftaler mellem Farum Kommune og Henriksens vogmandsfirma, da der i flere tilfælde var mistanke om, at Brixtofte havde overdraget store opgaver i millionklasse til Henriksen uden at først at sende opgaverne i udbud.

Efter Brixtoftes fald skød Michael Henriksen penge i fodboldklubben og blev i 2003 sammen med den nuværende klubejer Allan K. Pedersen omtalt som redningsmændene til Farum Boldklub, der var truet på eksistensen og som siden blev til FC Nordsjælland.

Den dag i dag er Michael Henriksen stadig involveret i FC Nordsjælland, da hans firma firma City Container er toppartner i klubben og blandt andet har plads på brystet af FCN-spillertrøjerne.