• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Tipsbladet

Her er fire bud på en ny AC Horsens-træner

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

AC Horsens skal finde en afløser for Jens Berthel Askou - Tipsbladet kommer her med fire bud.

Af Tipsbladet

AC Horsens rykkede lørdag ud af Superligaen, og nu står klubben også uden cheftræner, efter man har solgt Jens Berthel Askou til svenske IFK Göteborg. 

Hvor nedrykningen selvsagt er en streg i regningen, er det en positiv historie for AC Horsens at kunne sælge en træner til udlandet, og nu venter der en stor opgave for sportschef Niels Erik Søndergaard i at finde en afløser, hvis fornemste opgave bliver at bringe "Den Gule Fare" tilbage i Superligaen i første hug.

Her er Tipsbladets fire bud på en ny AC Horsens-træner:

Niels Lodberg, 42 år, FC Midtjylland
Niels Lodberg er assisterende træner for Thomas Thomasberg i FC Midtjylland, og det er absolut ikke noget tosset job, men mon ikke, at Lodberg som de fleste andre assistenttrænere har en cheftrænerdrøm i maven? Lodberg er en legende i AC Horsens, og efter at have arbejdet som assistenttræner i forskellige klubber - blandt andre AC Horsens - siden 2016, er han måske moden til at tage næste skridt. 

Mads Lyng, 40 år, AC Horsens
På mange måder det sikre valg for AC Horsens. Mads Lyng har i fem år været assistenttræner i klubben, som han har været tilknyttet i mere end 10 år, og han kender hver en krog i den østjyske klub. Det, der taler imod, er naturligvis Lyngs manglende erfaring som cheftræner. 

Christian Lønstrup, 52 år, Hillerød Fodbold
Christian Lønstrup har udført et rigtig fint stykke arbejde i Hillerød, som han har sikret en sæson mere i NordicBet Ligaen. Det startede håbløst, men Lønstrups tropper gjorde det godt i foråret. For år tilbage var Lønstrup manden bag FC Helsingørs sensationelle oprykning til Superligaen, så den tidligere FCK-spiller har flere gange bevist sit værd som træner. 

Lars Søndergaard, 64 år, DBU
Efter seks år som kvindelandstræner forlader Lars Søndergaard DBU, og han kan være en outsider i AC Horsens. Lars Søndergaard har tidligere stået i spidsen for AaB, Sønderjyske og Viborg FF og har masser af erfaring. Det, der måske kan bekymre AC Horsens, er, om Lars Søndergaard i kraft af sit job som kvindelandstræner har bevæget sig for langt væk fra herrefodbold.