Video : Tipsbladet
Superliga

Her er Randers FC's spillerbudget i 2022/23

Her er spillerbudgetterne i Superligaen i 2022/23. Randers FC passer på pengene, men de seneste års succes og fine salg får klubben til at skrue op for forbruget.

Hvad bruger Superliga-klubberne på spillere?

Vi har været gennem de 12 klubbers lønninger og transfers for at se, hvad det koster at sende hvert Superliga-hold på banen.

Randers FC bryder ikke lydmuren, når der skal betales for spillere, men tilknytningen af Stephen Odey var i en vægtklasse, der vidner om et stigende budget.

Randers FC

Trend: Budgettet i Randers stiger langsomt.
Spillerbudget: 30 millioner kroner (8 i Superligaen)
Årsresultat 2020/21: 7,7 millioner kroner
Sportsdirektør: Søren Pedersen
Dyreste spiller: Stephen Odey, købt for 5 millioner kroner i Genk i sommeren 2022.
Målsætninger: At holde sig ude af nedrykningskampen og spille med om Top 6 så ofte som muligt.
Hvor er de på vej hen: Randers FC skruer langsomt op, men man er afhængig af konstant at overpræstere for at ligge i Top 6 og ikke at ryge i en overlevelseskamp, hvis man rammer nogle dårlige indkøb og en sløj sæson. Klubben har før flirtet med udenlandske investorer.

VURDERING
Randers er i gang med den svære øvelse, det er at sige farvel til et succesrigt hold og holde sig i Top 6, selvom det er svært ikke at betale mere for afløserne.

Det er ikke mindst købet af Stephen Odey, der vejer i Randers, så budgettet stiger en anelse, selvom flere profiler er blevet solgt.

Randers fortsætter med at præstere over finansiel evne og leve af at være et taktisk velforberedt og fleksibelt mandskab, der skubber marginaler over på egen side. Det kræver også, at man bliver ved med at ramme rigtigt med købene.

Randers' budget er steget en smule til denne sæson, men man er fortsat et stykke efter de lønninger, de store provinsklubber kan og vil betale.