• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Her forventer de at røbe slutspilsprogrammet i SL

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Divisionsforeningen håber i starten af næste uge at have nyt om slutspillet i Superligaen.

Af Kenneth Jensen

Søndag klokken 15.00 sætter de seks Superliga-klubber gang i sidste runde i grundspillet, og det betyder også, at der til den tid er under to uger, til slutspillet i Superligaen går i gang.

For efter landskampe den 23. og 26. marts vender dansk fodbolds bedste række efter planen retur fredag den 31. marts.

Men hvem spiller hvornår? Det vides ikke endnu.

Og fra Divisionsforeningens turneringschef, Peter Ebbesen, er meldingen, at man først kan forvente, at der kommer noget i næste uge.

Hvem der spiller i de forskellige slutspil skal falde på plads, inden at Divisionsforeningen kan sammensætte et program, hvor man forsøger at tilgodese klubbernes ønsker samt hvilke kampe, der vælges til hvilke kanaler og tidspunkter på tv.

- Vi håber på at kunne offentligøre programmet tirsdag over middag. I nyere tid plejer vi at kunne komme med programmet der, men denne gang er der flere åbne ender, end vi plejer at have med hold, der kan ende i både top seks og bund seks.

- Det gør det lidt mere usikkert den her gang, men som sagt er håbet tirsdag over middag, siger Peter Ebbesen til Tipsbladet.

Udfordringerne denne gang skyldes, at kun FCN, FCK, Vibog og AGF er sikret en plads i top seks på nuværende tidspunkt. Brøndby IF, Randers FC, Silkeborg IF, OB og FC Midtjylland kan alle ende i begge halvdele. 

Derfor er der mange kort, der lige nu skal blandes, og reelt kan Divisionsforeningen ikke lægge et endeligt program før fra søndag eftermiddag, når kampene er afgjort.

Derfor kan det nok heller ikke afvises, at man denne gang må bruge et par timer mere end normalt på at lægge kabalen.

Ingen garanti for en hjemmekamp i sidste runde
Tidligere har man set klubber, der ender i top tre i grundspillet, får en hjemmekamp i slutspillets sidste runde.

Det af den simple årsag, at de så kan løfte pokalen foran egne fans, hvis man også ender med at vinde mesterskabet. Eller få overrakt medaljer foran egne supportere.

Men det er ikke sikkert, det kan lade sig gøre denne gang. 

- Det er ikke en regel, at det skal være sådan, så det er ikke i toppen af prioriteterne. Hvis man på forhånd siger, at top tre skal slutte på hjemmebane, spiller de på udebane i runde ni. Det er nemlig en regel, at man skal spille en kamp hjemme og en kamp ude i de sidste to runder, siger Peter Ebbesen.

Det er derfor ikke sikkert, at alle tre hold, der kæmper om mesterskabet, slutter på hjemmebane i slutspillet. I stedet vil det nok tilfalde nummer et eller et og to, hvis ikke alle tre kan slutte hjemme.