• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Hilsner strømmer ind til Claus Steinlein: Mon ikke, at én af dem er fra FCK

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Claus Steinlein holder med FC København i aften, og han er sikker på, at løverne også er glade på midtjydernes vegne.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland er klar til gruppespillet i Champions League for første gang i klubbens historie. 

Onsdag vandt de danske mestre 4-1 over Slavia Prag, og det sikrede midtjyderne adgang til det forjættede land og de mere end 200 millioner kroner, det fører med sig.

Der er med andre ord ikke noget at sige til, at smilet er stort hos Claus Steinlein. FC Midtjyllands administrerende direktør har været med hele vejen sammen med et par andre nøglepersoner i klubben, og for alle var onsdag en emotionel dag.

Læs også:Stolt Claus Steinlein efter magisk aften: Vil videre fra gruppespillet

- Da vi scorer til 4-1, kigger jeg over på Ove Pedersen og Svend Graversen, og jeg kan se, at selv den gamle ræv, vores allerførste træner Ove P.,  sidder med blanke øjne. Der blev mine øjne det også. Og da jeg så kiggede på Johnny Rune og Steen Hessel, der opfandt klubben, og på Rasmus Ankersen, og jeg kunne mærke, at de også var rørte, der kunne jeg mærke det i øjnene, i hjertet og i maven. Det er et øjeblik, jeg aldrig glemmer, siger Claus Steinlein.

Hepper på FC København i aften
Det er naturligvis i Herning og Ikast, der er flest knyttede næver over FC Midtjyllands store Champions League-triumf, men Claus Steinlein føler sig overbevist om, at hele Danmark jubler med.

- Det er den største aften i FC Midtjyllands historie. Det er et resultat, som betyder noget for hele Danmark og ikke kun for vores lille region.  Det betyder noget for langt flere mennesker end FC Midtjylland, og det gør det kæmpe stort, siger han.

Læs også:Slavia Prag raser mod dommeren: Det er noget svineri

FC København skal torsdag aften forsøge at kvalificere sig til gruppespillet i Europa League, når holdet møder HNK Rijeka fra Kroatien, og FCM-direktøren vil holde med Superliga-rivalerne hjemme fra sofaen.

- 999 dage ud af 1000 synes man, at FCK skal tabe, men når vi spiller Europa, holder man jo med dem, fordi det vil hjælpe os alle sammen. Får vi to hold i Europa i år, kan der pludselig være direkte kvalifikation til Champions League om et par år for de danske mestre, siger Steinlein og fortsætter:

- Så selvfølgelig håber jeg, at FCK kan vinde i morgen (i dag, red.). Ståle var så flink at sende en hilsen, da vi slog Young Boys, og nu kan jeg se, at jeg allerede har fået mange hilsner – mon ikke, at én af dem også er fra FCK, for det betyder også noget for dem.

Der trækkes lod til gruppespillet i Champions League i dag klokken 17.00. 

Læs også:Solbakken før sæsonens vigtigste kamp: Vi bøvler med nogle ting

Læs også:Chefredaktøren: FCM fortjener Champions League efter drama og års knokleri

Læs også:Klar til Champions League: Awer Mabil håber på storkampe

-----
Få 100 stærke spilforslag fra oddsavisen.dk for 29,- kr/md - brug koden Tip2020

Superliga

Mere Superliga

Fokus