• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Ole Hoffskov

Historisk: Så meget betaler FCM for Thomasberg

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

Thomas Thomasberg er den dyreste træner i Superligaens historie.

Af Ole Hoffskov

FC Midtjylland har ansat Thomas Thomasberg som ny cheftræner, og det er en historisk aftale i dansk fodbold, der har ført til, at 48-årige Thomasberg nu kan sætte sig i trænersædet på MCH Arena.

Thomas Thomasberg er således den dyreste træner i Superligaens historie.

Ifølge Tipsbladets oplysninger har FC Midtjylland betalt i omegnen af seks millioner kroner for klubbens nye cheftræner - journalisten Klaus Egelund var først med den information på Twitter. 

Randers FC-direktør Søren Pedersen ønsker ikke at kommentere indholdet i aftalen med FC Midtjylland, men han lægger ikke skjul på, at der er tale om en rigtig fin handel for kronjyderne.

- Jeg er rigtig tilfreds med prisen. Mig bekendt er der ikke tidligere handlet danske trænere på det niveau, så det er vi selvfølgelig meget tilfredse med, siger Søren Pedersen til Tipsbladet.

Det er et års tid siden, at Randers FC forhandlede med AaB om Thomas Thomasberg, og dengang kunne klubberne ikke nå til enighed, fordi nordjyderne ikke ville betale mere end 2,5 millioner kroner. Det betalte sig at have is i maven - nu er succestræneren røget til FC Midtjylland for mere end det dobbelte. 

Thomas Thomasberg har fået en tre-årig aftale i FC Midtjylland.