Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Landshold

Hjulmand er glad: Men dette irriterer ham stadig

Kasper Hjulmand hylder indsatsen mod Frankrig og ærgrer sig over, at den kun udløser en andenplads i gruppen.

Fodboldlandstræner Kasper Hjulmand er imponeret af, hvordan Danmark søndag aften fortjent kørte de franske verdensmestre over i Parken og vandt 2-0.

Men landstræneren ærgrer sig over, at sejren ikke rækker til førstepladsen i Nations League-gruppespillet.

- Andenpladsen kan ikke fjerne vores følelse af, at vi har leveret en toppræstation mod et topmandskab.

- Men når man kigger tilbage, er de to Kroatien-kampe da irriterende, for en af dem kunne da lige så godt have endt uafgjort, og så havde pengene stemt over det hele. Men sådan er det.

- Vi kan se tilbage på en Nations League-turnering med verdensmestrene, VM-finalisterne og et stærkt østrigsk hold, og vi endte på andenpladsen og får en topseedning i EM-kvalifikationen, og vi har leveret nogle rigtig gode indsatser, siger Hjulmand.

Havde Danmark fået mindst et point i kampene mod kroaterne, havde Danmark vundet gruppen og fået en billet til turneringens Final 4-stævne.

Danmark har ikke flere kampe inden slutrunden, og derfor var det vigtigt for landstræneren at se sit holde folde sig ud mod Frankrig. Franskmændene er også blandt Danmarks gruppemodstandere ved VM.

- Den her kamp giver et godt afsæt og en rigtig god følelse frem mod VM.

- Vi spillede en rigtig god kamp med stor kvalitet. Vi gjorde mange af de ting, vi gerne ville, og vi fik nogle gode svar mod et utrolig stærkt hold, der har stor kvalitet over hele banen.

- Vi gav dem problemer med den måde, vi angreb kampen, siger Hjulmand.

Danmark var presset til en start i søndagens kamp, men det stressede Hjulmand ikke over ude på bænken.

- Det er forventeligt, at der kan komme lidt længere perioder, hvor man bliver nødt til at kunne stå lidt længere tilbage mod sådan et hold.

- Hvis man bare presser højt, så spiller de ind mellem linjerne og skaber chancerne. Man skal være tålmodig, selv om det kan tage tid at komme ud af det pres, siger Hjulmand.

Tålmodigheden gav bonus, for Danmark vristede sig ud af presset og scorede to gange i slutningen af første halvleg og forsvarede siden føringen hjem.

/ritzau/