Video : Tipsbladet
Landshold

Hjulmand har sin startopstilling på plads

Kun skader kan spille ind på Kasper Hjulmands slagplan til EM-premieren mod Slovenien.

Landstræner Kasper Hjulmand har en plan for, hvem han vælger at sætte på banen fra start, når Danmark på søndag møder Slovenien i EM-premieren.

For selv om landsholdsspillerne træner dagligt frem mod den første kamp, skal der formentlig skader til, før Hjulmand ændrer på sine planer, siger den danske landstræner.

- Der er ikke så meget, som kan nå at rykke sig. Det er kun, hvis der sker et eller andet rent fysisk med en spiller, at det kan forandre min fornemmelse.

- Som træner går man altid og kigger i øjnene på spillerne og mærker efter, og en gang imellem kan man godt mærke eller se, at nogen spillere lige har fundet hinanden ude på banen.

- Det kan godt forandre en lille smule, men jeg har en klar idé om, hvordan vi stiller op, siger Hjulmand.

Han fortæller også, at nogle spillere er rykket lidt frem og tilbage i løbet af den halvanden uge, EM-holdet har forberedt sig til slutrunden.

- Der er sket forskydninger, siden spillerne mødte ind. Der sker altid noget, og om en uge eller to har jeg nok også ændret syn på nogle ting, siger landstræneren.

Selv om en spiller umiddelbart ikke er tiltænkt at starte inde i Danmarks første kamp, kan han stadig få en stor EM-rolle, pointerer Kasper Hjulmand.

Han eksemplificerer det med, at Kasper Dolberg ved EM i 2021 startede ude i gruppespillet, før han startede inde og var afgørende i både ottendedelsfinalen og kvartfinalen.

Noget lignende gjaldt Mikkel Damsgaard, der var tiltænkt en birolle, men kom på holdet efter Christian Eriksens kollaps og siden endte som målscorer i både gruppespillet og semifinalen.

- Til EM i 2021 regnede jeg ikke med, at Mikkel Damsgaard skulle spille særlig meget, men lige pludselig var han der bare. Man kan ramme noget i løbet af en slutrunde.

- Vi følger alle spillerne tæt og mærker efter, for måske er der en, som skal slippes løs, siger Hjulmand.

Han har frit valg på alle hylder - ingen EM-spillere er i hvert fald på skånekost i træningerne, fastslår landstræneren.

/ritzau/