Foto: IMAGO
Superliga

Højlund kommer med klar opfordring til FCK-boss

Peter Ankersen bør få tilbudt en ny kontrakt af FC København, skriver Rasmus Højlund på Instagram.

Tipsbladet kunne søndag afsløre, at Peter Ankersen til sommer stopper i FC København, fordi klubben ikke vil forlænge med den rutinerede forsvarsspiller. 

Dagen derpå fik Peter Ankersen så en hovedrolle i derbyet mod Brøndby IF, da den 33-årige forsvarsspiller blev indskiftet og bragte FC København på 1-0 i første halvleg. 

FC København endte med at tabe med 1-2 til ærkerivalerne, og efter slutfløjtet valgte Rasmus Højlund så at komme med en klar opfordring til sportschef Peter 'PC' Christiansen. 

- Ny aftale til Anker!!!, har Rasmus Højlund således skrevet i en kommentar til FC Københavns opslag på Instagram. 

Peter Ankersen fortalte søndag til Tipsbladet, at han var klar til at gå ned i løn, men alligevel var FC København altså ikke klar med en ny kontrakt. Før mandagens derby blev Peter Christiansen spurgt til beslutningen om at sige farvel til Peter Ankersen. 

- Det er jo en lang og grundig overvejelse, vi har haft, mig og Neestrup og folkene omkring os. Og så er det sådan, at vi altid siger farvel til store spillere, som har gjort det godt for klubben. FC København er et super succesfuldt franchise, og der er spillere, som har gjort det godt, som også har en slutdato. Og det har 'Pete' så hos os nu. 

Peter Christian blev også spurgt til, om det havde været en svær beslutning. 

- Jeg synes altid, at det er svært. Også når det er en spiller, der har så flot en historik i FC København, og som har været med til at vinde så mange ting, som han har. Så er det altid svært. Det er også derfor, at vi har været ekstra grundige med den beslutning, lød svaret her fra FC Københavns sportschef i et interview med Viaplay.  

Peter Ankersen kom til FC København fra Red Bull Salzburg i sommeren 2015 og har været i klubben lige siden, bortset fra i 2019/20-sæsonen, hvor han tørnede ud for italienske Genoa.