EM

Skadet Barcelona-stjerne går glip af EM

Frenkie de Jong glipper EM for Holland, hvis modstander i åbningskampen, Polen, også er kommet i problemer.

Den hollandske midtbanespiller Frenkie de Jong, der til dagligt spiller i spanske Barcelona, går glip af det kommende EM i Tyskland.

Det oplyser det hollandske landshold på det sociale medie X.

De Jong har brugt en stor del af de seneste tre måneder på sidelinjen på grund af en ankelskade. Han spillede sin seneste kamp mod Real Madrid i april.

Han blev oprindeligt udtaget af landstræner Ronald Koeman i håb om, at han ville blive klar.

En anden Barcelona-spiller, Robert Lewandowski, måtte mandag skiftes ud i en træningskamp for sit landshold, Polen, mod Tyrkiet.

Den polske angriber tog sig tilsyneladende til låret, da han blev skiftet ud efter bare 32 minutters spilletid.

Blot 13 minutter tidligere var Lewandowskis kollega i angrebet, Karol Swiderski, også blevet skiftet ud med en ankelskade.

Den pådrog han sig tilsyneladende, da han fejrede sit åbningsmål i det 12. minut.

Polen vandt kampen uden de to angribere 2-1 takket være et mål i det 90. minut af Nicola Zalewski.

Holland spillede mandag også sin sidste træningskamp før EM mod Island og vandt 4-0 på mål af Xavi Simons, Virgil van Dijk, Donyell Malen og Wout Weghorst.

Polen og Holland spiller søndag sin første kamp til EM mod hinanden. De er i øvrigt i gruppe med Frankrig og Østrig.

Tyskland sparker EM i gang med et opgør mod Skotland i München fredag aften.