Video : Tipsbladet
Superliga

Hvad i alverden gik det ud på, Uwe?

Tipsbladet zoomer ind på den vilde mandagskamp i Superligaen, hvor FC Nordsjælland smadrede AGF.

FC Nordsjælland - AGF 7-2 (3-1)
1-0, Daniel Svensson (13.)
1-1, Patrick Mortensen (22.)
2-1, Ibrahim Osman (27.)
3-1, Jacob Andersen selvmål (44.)
4-1, Andreas Schjelderup (56.)
5-1, Andreas Schjelderup (60.)
6-1, Andreas Schjelderup (69.)
6-2, Patrick Mortensen (79.)
7-2, Conrad Harder (90.)

Kampens bedste
FC Nordsjælland

Hvor mange i Superligaen er bedre end Andreas Schjelderup, når han er i hopla? Det kan ikke være mange. Hold nu op, hvor var han flyvende mod AGF!

Han lavede en assist og scorede et fornemt hattrick - blandt andet via et straffespark, han for god ordens skyld også selv fremtvang. Den driblestærke nordmand viste gang på gang sine fantastiske tekniske kvaliteter og sin imponerende spilintelligens.

Ståle Solbakken sagde til Viaplay, at Schjelderup ikke umiddelbart er i spil til det norske landsholds næste samling. Men fortsætter kantspilleren med at ramme dagens niveau, kan Ståle ikke se bort fra ham.

Men Schjelderup var ikke eneste gode FC Nordsjælland-spiller. Zidan Sertdemir startede inde for anden kamp i træk og viste prøver på det kæmpestore talent, han besidder. Den 19-årige midtbanespiller er i gang med at få sit gennembrud - mon ikke han bliver en profil i Farum allerede i næste sæson?

AGF
Det kan ikke være andre end Patrick Mortensen. Kaptajnen scorede to hovedstødsmål og kan nu kalde sig Superligaens topscorer. Han kan i hvert fald ikke klandres for AGF’s store kollaps.

Kampens værste
Når man indkasserer syv mål i én kamp, er det ikke kun én, der har præsteret under niveau. Hele den århusianske defensiv var under niveau. Michael Akoto, Jacob Andersen, Bailey Peacock-Farrell, Mats Knoester… Det var en kollektiv offday for AGF-defensiven, der heller ikke fik meget hjælp fra de andre kæder. Mon ikke, der venter en skideballe fra Uwe Rösler?

Kampens detalje
Det gik galt allerede i første halvleg for AGF, som gik til pause bagud 1-3, og det fik cheftræner Uwe Rösler til at tage en noget alternativ taktik i brug i pausen.

Den tyske træner gik meget, meget tidligt op og sad mutters alene på trænerbænken i pausen, og derved efterlod han altså spillere - og tilsyneladende assistenttrænerne - til at diskutere slagplanen for anden halvleg i omklædningsrummet. Det skabte nogle mærkværdige billeder, som Viaplay kunne vise.

Det hjalp ikke meget. AGF indkasserede hele fire mål i anden halvleg og tabte 2-7.