Video : Tipsbladet
Superliga

Han er Superligaens mest irriterende spiller

Fanklubben får ordet igen: Hvilken spiller er den mest irriterende i Superligaen?

Hvilken spiller er den mest irriterende i Superligaen?

Ja, alle har jo en holdning. De fleste har en spiller, de ikke bryder sig om. Og det er ikke altid, at man kan sætte ord på, hvorfor tingene forholder sig, som de gør.

Men nu får Fanklubben muligheden. Inden vi hopper ud i det, vil Tipsbladet dog denne gang byde velkommen til et par nye fans.

Vi er nemlig i gang med at udvide, og derfor kan vi introducere et par nye superfans, der skal komplimentere vores i forvejen stærke hold.

Jesper Koerstz Jensen, der er fan af Silkeborg IF:

- Jeg er en sindig eksiljyde i Roskilde, der faldt i silkegryden som barn. Min første kamp på stadion var d. 12 juni 1994, hvor Silkeborg blev danmarksmester, hvilket ifølge Morten Bruun gør mig til en af "de udvalgte". Siden har Silkeborg IF været min skæbne, og det har aldrig været kedeligt. I disse år får jeg mest set udekampe på sjællandske adresser, ligesom jeg kæmper en brav kamp for at få mine unger til at se storheden (og stoltheden) i Søhøjlandets helte. 

Og Peter Birch, der er Viborg FF-fan:

- Eksil-viborgenser bosat i det københavnske forstadsbælte med et livslangt, lidenskabeligt og ubrydeligt kærlighedsbånd til fodsportsforeningen fra den gamle hovedstad. Udpræget fodbold-neurotiker med hang til pessimisme og sortsyn, men stædigt vedholdende i det kløvergrønne håb. Vægter traditioner over fusioner og forstår sig hverken på danske “football clubs”, Liverpool eller La Liga. Mere Grønning og mindre Garnacho, tak.

Velkommen til og lad os så komme til sagen.

For hvilken spiller er mest irriterende? Her er Fanklubbens svar.

En anden spiller, som er irriterende på en helt anden måde, er Rasmus Falk. Han er irriterende god! Det var jo angiveligt tæt på med ham og Brøndby i sin tid, og det er da, ja, irriterende, at han endte i Parken.

Morten Svan
Brøndby IF-fan

- For det første, så skal man jo som regel have lidt talent for at være rigtig irriterende. Og der er en del spillere, der er irriterende på hver deres måde. Men fælles for dem er, at de som udgangspunkt er relativt gode til det, de gør på en fodboldbane.

- Med det sagt: Superligaens mest irriterende spiller er Nicolai Poulsen. Han spiller konsekvent til grænsen hele tiden, og han er virkelig slem til at gå i jorden ved den mindste berøring - det paradoks er voldsomt irriterende at være vidne til.

- En anden spiller, som er irriterende på en helt anden måde er Rasmus Falk. Han er irriterende god! Det var jo angiveligt tæt på med ham og Brøndby i sin tid, og det er da, ja, irriterende, at han endte i Parken.


Som fodboldspiller tænker jeg at det må være irriterende at spille direkte over for Osman, Achouri og Don Deedson.

Kasper Henriksen
FC Nordsjælland-fan

- Man kan være irriterende på mange måder, men her kommer det fra mit fanperspektiv set udefra og ikke noget personligt.

- Men jeg skal indrømme at jeg har det super svært med at se på spillere som Martin Spelmann og Nicolai Poulsen. Det er helt sikkert nogle spillere som er sjovere at have på ens eget hold, end at stå over for og spille imod.

- Udefra set er det to små krigere, men som selv piber, når der bliver gået til stålet, og de får lidt tilbage. Hvis man kan give, skal man også kunne tage.

- Som fodboldspiller tænker jeg, at det må være irriterende at spille direkte over for Osman, Achouri og Don Deedson. Deres fart og hurtige fødder, tænker jeg, må være et helvede og hamrende irriterende.


Poulsen er altid frisk på en opsang til dommeren, et dask til modstanderen og syv-otte dramatiske Neymar-rulninger i græsset, inden han rejser sig op og smiler lusket.

Jesper Koerstz Jensen
Silkeborg IF-fan

- Ligeså forkert det føles at se Mads Emil Madsen løbe rundt i en hvid trøje, ligeså rigtigt føles det at se Nicolai Poulsen gøre det. Manden er indbegrebet af en AGF’er: Barsk, bøvet, brovtende - og skaldet. Som om der går en lige linje fra Stig Tøfting over Uwe Rösler til Nicolai Poulsen.

- En særlig århusiansk kombination, hvor håret falder af, mens antallet af glidende tacklinger tager til. Og så er der temperamentet. Og dramaet. Poulsen er altid frisk på en opsang til dommeren, et dask til modstanderen og syv-otte dramatiske Neymar-rulninger i græsset, inden han rejser sig op og smiler lusket.

- Topirriterende type. Passer perfekt til "De Hviie".


- Det er okay at have noget kant som fodboldspiller, men der er grænser, og når man hverken har pli eller klasse, så vil man ikke være savnet, når man forlader Superligaen.

Benjamin Nielsen
Vejle Boldklub-fan

- Jeg synes, der er få spillere i Superligaen, som jeg finder decideret irriterende. Men skulle jeg vælge en, så må det være Kamil Grabara.

- Jeg synes ikke, han har været irriterende mod VB, men han har flere episoder både på og udenfor banen, hvor han kommer til at fremstå usympatisk.

- I Aalborg, hvor han skyder bolden i hovedet på et barn, og hans hånlige tweet mod Mathew Ryan, da han droppede under VM. Bare lige for at nævne nogle eksempler.

- Det er okay at have noget kant som fodboldspiller, men der er grænser, og når man hverken har pli eller klasse, så vil man ikke være savnet, når man forlader Superligaen.


Skal jeg fiske lidt i egen andedam, så har jeg fuld forståelse for, hvis andre nævner en spiller som Nicolai Poulsen. Men han er skøn at have på sit eget hold!

Rasmus Thomsen
AGF-fan

- Her må jeg vælge Raul Albentosa fra Vejle Boldklub. Han er et bæst og en solid forsvarsspiller.

- Derudover har han en meget teatralsk side, som vi bl.a. så, da han filmene i sæsonpremieren mod AGF.

- En spiller, der altid kommer i fokus i kampene, på godt og ondt!

- Skal jeg fiske lidt i egen andedam, så har jeg fuld forståelse for, hvis andre nævner en spiller som Nicolai Poulsen. Men han er skøn at have på sit eget hold!


Men jeg må jo holde mig til min kæphest, hvor jeg hader spillere, som kan flyve rundt med tacklinger til højre og venstre og vil være den hårde hund, men så snart der bliver pustet på ham, så ligger han i græsset og vrider sig.

Morten Bech Højgaard
OB-fan

- Ligaens mest irriterende spiller kan jo defineres på mange måder. Det kan være ham, der smider sig hele tiden, ham, som giver en masse tacklinger, men ikke kan tåle nogle. Det kan være ham, der er "gavflaben"...

- Men jeg må jo holde mig til min kæphest, hvor jeg hader spillere, som kan flyve rundt med tacklinger til høre og venstre og vil være den hårde hund, men så snart der bliver pustet på ham, så ligger han i græsset og vrider sig.

- Så som der nok er nogle, der har gættet, så peger jeg på Nicolai Poulsen. Det kan godt være, han er jordens flinkeste fyr uden for banen, men på banen er han møg-irriterende at se på.

- Det gør altid utroligt ondt på ham, og han brokker sig evig og altid.


Ser han en modspiller ude af balance, giver han den 120 procent ekstra i tacklingen, bare fordi han kan. En helt igennem træls forhenværende Viborg-spiller.

Thomas Schouv Jakobsen
FC Midtjylland-fan

- Uha! Et farligt spørgsmål.

- Nummer tre: Nicolai Poulsen: Blander man hård hund og skuespil, så skiller sovsen. Nicolai Poulsen på en fodboldbane er de underlige klatter af æg, der sejler rundt i et hav af smør, når bearnaisen er blevet for varm. Jeg elsker ellers Balkan-typer, der med et arsenal af bissetricks kan presse modstanderne ud af fatning, men hvis man vil give, skal man også kunne tage imod, og det der skuespil er bare kikset.

- Nummer to: Denis Vavro: Han filmer i hvert fald ikke. Det skal han da have. Men han spiller hårdt, og hans arrogance er uklædelig - senest kommentaren om Schjelderup og fitnesscentret. Når man har så meget dommertække som FCC og vinder så meget, som de gør, så burde man udvise mere klasse. Hvis man havde.

- Nummer et: Lukas Lerager: En helt igennem usympatisk spiller. I mine øjne er det helt vildt, at han ikke får flere advarsler - det må være den hvide trøje, der blænder dommerne. Han går virkelig hårdt til den i tacklingerne, hvor han bruger sin store fysik til at klaske ind i modstanderne; Ser han en modspiller ude af balance, giver han den 120 procent ekstra i tacklingen, bare fordi han kan. En helt igennem træls forhenværende Viborg-spiller.


- Vi er heldigvis beriget med en række spillere med meget personlighed i Superligaen - og gudskelov da for det!

Tobias Lawaetz
FC København-fan

- Vi er heldigvis beriget med en række spillere med meget personlighed i Superligaen - og gudskelov da for det!

- Gør det dem så irriterende? Måske for nogle.

- Selvom man i spørgsmålet om, hvem der er ligaens mest irriterende spiller kunne fristes til at pege på en defensiv midtbane i AGF, må jeg ærligt erkende, at jeg synes ligaens mest irriterende spillere er dem, der gang på gang er gode mod FCK.

- Ohi, Frese eller Patrick Mortensen, for eksempel.


Her kunne han eksempelvis hedde Sylvester Seeger-Hansen og spille i HB Køge (nu Frem, kan jeg google mig til) eller Esben Petersen fra Fredericia (nu Næsby)

Peter Birch
Viborg FF-fan

- Hvis man skal følge spørgsmålets åbenlyse imperativ, så skal der nu peges på en spiller, som alle elsker at hade. En spiller som måske optræder svinsk, men alligevel selv kaster sig i en hver given situation. Eller en spiller som brokker sig over dette og hint, trækker tiden eller på anden vis blot er åbenlyst irriterende. Og hvis man nu tager sin Tipsbladet-kasket på, så kunne man da måske også svinge sig op til at pege på en Nicolai Poulsen, Raul Albentosa eller en hvilken som helst Football Club Midtjylland-spiller. Men man kan også gå en anden vej…

- Jeg vil nemlig pege på en helt særlig spiller - og jeg ved, at I alle sammen kender ham. Nogle gange har han ikke navn på trøjen, andre gange har han været skadet i hundrede år, eller så besidder han et navn, som du ikke anede var muligt. Jeg snakker selvfølgelig om modstanderholdets enten unge, ukendte eller på alle måder glemte indskifter som sjosker ind på banen i anden halvleg og afgør kampen.

- Som Viborg-fan har man mødt denne John Doe et hav gange - især i de grå divisionsdage.

- Her kunne han eksempelvis hedde Sylvester Seeger-Hansen og spille i HB Køge (nu Frem, kan jeg google mig til) eller Esben Petersen fra Fredericia (nu Næsby). Fuldstændig ukendte fodboldspillere, som ud af ingenting går ind og afgør kampen - gerne med et guddommeligt langskud eller lignende - og ødelægger både resultat, humør og den resterende dag.

- Jeg tror også, at fans af førstedivisionsholdet AaB kan nikke genkendende til fænomenet, da en purung og aldeles ukendt Oscar Schwartau en kold oktoberdag i 2022 kom ind og sendte aalborgenserne godt på vej mod deres herostratiske nedrykning. Eller prøv at spørg FCK-fansene, om de havde den fjerneste idé om, hvem pokker Alassana Jatta fra Viborg var, inden han kom ind og scorede det afgørende overtidsmål i Viborgs flotte 2-1 sejr i indeværende sæson.

- Selv samme FCK havde formentlig heller ikke den fjerneste ide om hvem Yankuba Minteh var, da han - uden navn på trøjen - blev matchvinder mod københavnerne for små to år siden. Minteh lignende i øvrigt i situationen en knægt som heller ikke selv anede, hvem han var.

- Derfor vil jeg dedikere dette skriv som en omvendt hyldest til den grænseløst irriterende og ukendte eller unge indskifter, som går ind og ødelægger din dag. Manden, som du om morgenen ikke anede eksisterede, men alligevel pludseligt får en usvigelig stor indflydelse på din dag og formentligt hele den følgende uge af dårligt humør, armod og tristesse. Manden, der med skæbnens simple tvist brænder sig ind på nethinden med al sin dårligdom.

- Så tag dig i agt næste gang modstanderen skifter en “Jonas Andersen” (eller et andet ligegyldigt og ukendt navn) ind, som ingen ved, hvem er, og kommentatoren i sine noter får bladret sig frem til, at han vidst nok er opvokset i en Aalborg-forstad. For du ved, at han ødelægger din dag.


Jeg har ikke hadespillere eller enkelte spillere, jeg synes er irriterende.

Rasmus Bille Dam
Lyngby Boldklub-fan