Foto: Lars Ronbog
Superliga

Hvem skal afløse Gigovic i OB? Her er fem bud

Superliga-klubben skal med stor sandsynlighed finde en afløser for svenskeren, som er taget til FC Midtjylland.

Vi er cirka halvvejs igennem vinterens transfervindue, og nu skal OB til at være aktive. 

Sådan lød det fra Bjørn Wesström i en sms til Tipsbladet, efter Armin Gigovic havde skrevet under på en aftale med FC Midtjylland. 

- Min tillid til de eksisterende spillere i truppen er høj. Vi skal arbejde på at supplere de kompetencer, vi har på bedste vis med spillere udefra, var de præcise ord fra fodbolddirektøren. 

Spørgsmålet er så, hvem der muligvis skal erstatte midtbanespilleren i OB.

Tipsbladet kommer her med fem bud på, hvem Bjørn Wesström og kompagni kunne overveje at hente til Fyn: 

Lasse Vigen - 27 år og uden kontrakt
Midtbanespilleren har været kontraktløs, siden Zulte Waregem i Belgien stoppede samarbejdet i begyndelsen af 2023. Danskeren har tidligere optrådt i Superligaen for Brøndby IF, og hvis vi tager hans nuværende situation in mente, vil det være en oplagt spiller for OB. Lasse Vigen er - ligesom Armin Gigovic - en spiller, der er med i begge felter. 

Iver Fossum - 26 år og på kontrakt i AaB
Der er en overhængende fare for, at AaB rykker ned i Danmarks næstbedste fodboldrække om nogle måneder. Den bolsjestribede fodboldklub har i skrivende stund syv point op til Brøndby IF på den rigtige side af nedrykningsstregen. Og da Iver Fossums kontrakt udløber til sommer, er det ikke utænkeligt, at han leder efter en ny arbejdsgiver. 

Han har tidligere lavet mange mål i Superligaen og bevist sit værd, så det ville være en overvejelse værd for OB, som højst sandsynligt ligeledes kan få ham til en god pris. 

Otto Rosengren - 19 år og på kontrakt i Mjällby AIF
Med Bjørn Wesström som fodbolddirektør og Andreas Alm som cheftræner er det oplagt, at OB kigger mod Sverige. Her er unge Otto Rosengren et af de talenter, som der tales mest om på nuværende tidspunkt. Derfor kunne han være en mulighed for de fynske striber, da han uden tvivl også er en spiller til fremtiden. 

Clint Leemans - 27 år og på kontrakt i Viborg FF
Hollænderens kontrakt med Viborg FF udløber efter sæsonen, og han kan derfor være interesseret i at skifte klub. OB kan komme i spil, da det ikke kan udelukkes, at fynboerne kan tilbyde en større løn, end han får nu. Og så må det være et plus, at midtbanespilleren har vist, at han har niveau til Danmarks bedste fodboldrække. 

Bilal Hussein - 22 år og på kontrakt i AIK
Vi ser ofte i fodboldverdenen, at folk går på rov hos deres tidligere arbejdsgiver. Derfor kan Bjørn Wesström sagtens have øjnene rettet mod AIK, hvor han blandt andet har været sportsdirektør. Bilal Hussein har kontraktudløb med den svenske klub om 12 måneder, så han kunne sagtens være et emne for OB. Udover fodbolddirektørens forbindelse til AIK har Superliga-klubben ligeledes den fordel, at der går rygter om, at AIK er i gang med en oprydning.