Foto: Alamy
Superliga

Gulddrømme i Brøndby: Jeg skal ikke nedspille det

I Brøndby erkender de, at det ser godt ud i mesterskabskampen lige nu.

PARKEN (Tipsbladet): Tre år efter guldtriumfen i 2021 kan historien gentage sig for Brøndby IF til maj. 

For som det ser ud lige nu, er der rigtig meget, som peger mod et dansk mesterskab på Vestegnen. Med 2-1-sejren i Parken er afstanden nu fem point til FC København - og en noget bedre målscore vel og mærke - og to point ned til FC Midtjylland, som viste store svaghedstegn i hjemmebanenederlaget til FC Nordsjælland mandag eftermiddag. 

Og Brøndbys cheftræner Jesper Sørensen vil ikke feje snakken om klubbens guldchancer under gulvtæppet. Tværtimod anerkender han, at det ser rigtig godt ud. Det siger han til Tipsbladet og den skrevne presse efter derby-sejren søndag, hvor FC Midtjyllands kamp mod FC Nordsjælland dog stadig var i fuld gang.

- Selvfølgelig gør det det, for hvis ikke jeg kan sige det, hvem skal så? Vi er ambitiøse, og det er et mål, vi har. Det er alle spillernes ambition og håb, og det tror vi selv på. Vi ved godt, at det bliver svært. Vi bliver ikke mestre af at stå og snakke med jer.

- Jeg skal ikke stå her og nedspille det, at vi er fem point foran dem (FCK, red.). For hvem skal så stå og sige, at vi har en god position? Det er vi selvfølgelig glade for.

Det er efterhånden adskillige måneder siden, at Brøndby har tabt en fodboldkamp i Superligaen, og lige nu lader det ikke til, at man kan tabe. Bare se på årets første Superligakamp, hvor man vinder over guldkonkurrenterne FC Midtjylland på trods af at tidligt rødt kort til Henrik Heggheim.

- Vi har en kæmpe tro på os selv, og det har vi fået oparbejdet og opbygget over en lang periode ved ikke at tabe fodboldkampe. Når man vinder sådan en kamp hjemme mod Midtjylland, så vinder man en fodboldkamp, men man får så meget mere med i form af mental ballast og sådan noget, slår Jesper Sørensen fast. 

Det må man bare sige, at de har fået i Brøndby, som igen spejder mod den ultimative hæder.