Foto: Lars Rønbøg/Getty Images
Superliga

- Hvordan skulle Ajax kunne overtale Neestrup?

Den tidligere Sønderjyske-profil Kees Luijckx, der nu arbejder som fodboldekspert på hollandsk TV, tror ikke, at Jacob Neestrup bliver ny cheftræner i AFC Ajax.

Jacob Neestrup bryder sig ikke om rygter - nu er FC København-træneren selv genstand for nogle saftige af slagsen.

Den danske mestertræner har den seneste uges tid stået i centrum for en række spekulationer om storklubben AFC Ajax, der er på udkig efter en ny cheftræner, og i den forbindelse har været nævnt i samme forbindelse som Jacob Neestrup, der har imponeret i sit første år som FCK-boss.

I Danmark har rygterne om Neestrup og Ajax fået en del spalteplads i medierne, og man diskuterer dem ligeledes i Holland. I sidste uge var det et samtaleemne i programmet Voetbalpraat på ESPN, og her deltog den tidligere Sønderjyske-profil Kees Luijckx som én af eksperterne i panelet. 

Han mener, at Jacob Neestrup bør slå koldt vand i blodet, før han indleder en eventuel flirt med Ajax.

- Jeg vil sige det på den måde, at Jacob Neestrup skal tænke sig rigtig godt om. Ajax er en stor klub, men det er ikke et nemt sted at komme for en ny træner. Samtidig har Neestrup stor succes i FC København og er et rigtig godt sted, så jeg er ikke sikker på, han har meget travlt med at komme til Ajax eller en anden klub. Jeg tror, Ajax vil have svært ved at overtale ham, siger Kees Luijckx - på dansk - til Tipsbladet og tilføjer:

- Han spiller 4-3-3 i FC København, og i den forstand kunne han passe godt til Ajax. Jeg husker også FC København som et hold, der gerne ville spille teknisk fodbold, men det var jo ikke under Jacob Neestrup. Jeg kender ikke Neestrup super godt, skal jeg ærligt indrømme, men han er helt sikkert et spændende trænernavn.

Ajax fyrede Maurice Steijn som cheftræner for godt en måned siden, og derudover har klubben også taget afsked med fodbolddirektør Sven Mislintat. Ydermere er bestyrelsen heller ikke helt på plads, og det forventes ikke at ske før i starten af 2024.

Kees Luijckx påpeger, at de mange ubesatte poster i Ajax er noget, Jacob Neestrup bør have for øje.

- Samarbejdet mellem cheftræneren og ledelsen er simpelthen så vigtigt. Lige nu er ledelsen ikke på plads, så derfor mener jeg, at Jacob Neestrup bør have is i maven og afvente, hvad der sker i Ajax. Men helt ærligt så kan jeg ikke forestille mig, at Neestrup forlader FC København. Det har jeg svært ved at se for mig, lyder det fra den tidligere Superliga-spiller.

59-årige John van 't Schip er lige nu midlertidig cheftræner i den hollandske storklub.