• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

Hylder Brøndby-profil: Minder mig om Luis Suarez

Foto: Getty Images

Per Frimann sammenligner Brøndby-angriber med tidligere Liverpool-bomber Luis Suarez.

Af Kenneth Jensen

Det er på den helt store klinge, når Viaplay-ekspert Per Frimann skal finde en spiller, som han mener, Mathias Kvistgaarden minder om.

Brøndbys unge angriber, der i sommer blev sat i forbindelse med et skifte til Skotland og Celtic, er blevet fast mand i startopstillingen hos de blå-gule, hvor han haft en afgørende andel i, at klubben fra den københavnske vestegn er at finde på andenpladsen i Superligaen.

Fem mål og fire assister står Kvistgaarden noteret for i 14 kampe, og inden opgøret mellem Brøndby IF og AGF mandag aften - der i øvrigt endte 1-1 - var det en tidligere topangriber, som Per Frimann pegede på som den angriber, Kvistgaarden minder om.

- Han er så aggressiv i sine dybe løb og så god til at søge rummene bag modstandernes forsvar. Det er akkurat som en anden spiller, nemlig Luis Suarez, som jeg synes havde noget fantastisk over sit spil, for han vidste altid, hvor han gerne ville have bolden, siger Per Frimann til Viaplay.

Luis Suarez nåede at spille for Groningen, AFC Ajax, Liverpool, FC Barcelona og Atletico Madrid, inden han rejste væk fra Europa. I dag spiller han for Gremio i Brasilien og står noteret for 20 mål i 47 kampe.

- Balancen er for mig noget af det, man kan sammenligne de to spillere med, siger Per Frimann videre.

Luis Suarez var i øvrigt kendt for at have unoder i spil og har tidligere bidt en modstander i en kamp.

Mathias Kvistgaarden har også modtaget kritik for ikke helt at blive stående på benene - noget Suarez til tider også blev beskyldt for.

Den del afviste Kvistgaarden dog over for Tipsbladet efter et opgør i Randers, hvor hjemmeholdet flere gange var utilfreds med, at angriberen ikke formåede at blive på benene.

- Jeg er en spiller, der rigtig ofte er i ubalance i mine dueller, fordi jeg gerne vil udfordre. Så jeg bukker mig og går langt ned for at sno mig rundt om modstanderne. Hvis man får et skub der, så er man i ubalance. For min skyld må de sige, hvad de vil. Deres job er at snakke, sagde angriberen.

Hele den historie kan du læse her.

Se videoen øverst for at se hele Per Frimanns sammenligning af Mathias Kvistgaarden og Luis Suarez.