Video : Tipsbladet
Superliga

Hylder kæmpe midtjysk profil: Det har været længe undervejs

Midtbanespiller Frank Onyeka bliver bedre og bedre og skal nævnes, når man taler om Superligaens bedste midtbanespillere. Alexander Scholz er lykkelig over, at nigerianeren er tilbage centralt på banen mod FC København.

Da FC Midtjylland i sidste runde i 2019 tabte med 1-3 hjemme mod AGF, var Frank Onyeka ikke med, og da klubben tabte med 3-4 til selvsamme AGF senest, var det også uden den nigerianske midtbanespiller.

Det er ikke tilfældigt, at Frank Onyeka er blevet fast mand i startopstillingen hos FC Midtjylland - den 22-årige centrale midtbanespiller har udviklet sig til en af Superligaens bedste på sin position.

Og derfor er det også godt nyt for FC Midtjyllands midterforsvar, at Onyeka har overstået sin karantæne og er tilbage, klar til at stoppe FCK-angreb, når der senere søndag er topkamp i Parken mellem FC København og FC Midtjylland.

Læs også:Optakt: FC København - FC Midtjylland

- Det har været længe undervejs. I sidste sæson, der var min første i klubben, blev han brugt som kant eller længere fremme, og jeg husker en kamp mod FCK i sidste sæson, hvor han blev skadet, mens han fremtvang et straffe til os.

- Han er vores hurtigste spiller, og han er den, der kommer mest omkring. Defensivt er han ustyrlig og ligger bare og rydder op. Det glæder mig, at han er blevet markant bedre på bolden. Nu kan man spille den til ham, og han bevarer roen. Da vi spillede 0-0 ude mod FCK, fik han noget af den selvtillid, der giver erfaring og ro. Han har sagt til os, at 6'eren er den position, han helst vil spille. Og det er fedt, at han siger det. Det er den position, han kommer til at spille i fremtiden, ikke kun for FCM, også hvor han skal hen, siger Alexander Scholz til tipsbladet.dk.

I FC Midtjylland er det med at nyde godt af Frank Onyekas evner, mens klubben fortsat har ham til rådighed - han er i hvert fald et oplagt salgsemne - og midtbanekrigeren skal være med til at sikre klubben mesterskab nummer tre siden 2015.

Læs også:Ny skade: FCK-angriber er ude i fire-seks uger

- Han er meget stille og rolig, og han er ambitiøs uden at vifte med armene. Han var ikke med sidst, hvor vi lukkede fire ind, og han var ikke med, da vi lukkede tre ind mod AGF. Jeg håber, han er med næste gang, siger "Scholle".

Før søndagens opgør mod FCK har FC Midtjylland et forspring på otte point til FC København.

Onyeka har indtil videre spillet 62 Superliga-kampe for FC Midtjylland. Han har scoret 10 gange og har to oplæg.

Nigerianerens aftale med FC Midtjylland løber ud om tre år.

Læs også:Superliga powerranking: AGF i top, ros til Brøndby og fjerdeplads til FCM

Læs også:Wind og Mudrazija fik minutter i intern FCK-testkamp

Læs også:Superligaens bedste: FCN-profil alene på førstepladsen