Video : Tipsbladet
Superliga

Hylder mulig VK-afløser: En af de eneste i Europa

Jacob Neestrup hylder den mulige afløser for Victor Kristiansen på FC Københavns venstre back.

Tipsbladet i Portugal

FC København solgte i januar Victor Kristiansen til Leicester for 150 millioner kroner, men selv om han klart sad tungt på venstre backen, så blev der aldrig hentet en erstatning for ham.

Dette havde nogle af klubbens fans ellers håbet på, hvis man skal tro diverse kommentarer på sociale medier.

FC Københavns cheftræner, Jacob Neestrup, er dog rolig over situationen. Det er almen kendt, at Elias Jelert, som normalt spiller højre back, kan spille til venstre, og det er også netop Jelert, som Jacob Neestrup fremhæver, når han taler til Tipsbladet og den skrivende presse på holdets træningslejr i Portugal, om den mulige afløser for Victor Kristiansen.

Og han er ikke bange for at sætte store ord på Elias Jelert, som han putter i en eksklusiv kasse.

- Der hvor jeg ikke har været stresset over det, er at vi har fire backs, og jeg synes, at Elias for alt det defensive og i de tidlige faser af det offensive spil, kan spille begge sider lige godt. Jeg vil næsten gå så langt som at sige, at når man bygger spillet op, ikke når vi afslutter spillet, men når man bygger spillet op, så kan det, alt afhængig af hvordan modstanderen presser, nogle gange være fordel at have en højrebenet i venstre side, eller en venstrebenet i højre side.

- Jeg synes, at han har vist i mange kampe, at han måske er en af de få backs i Europa, der har den evne at kunne spille i begge sider næsten lige godt, lyder de store ord fra Neestrup.

Det er ikke nogen hemmelighed, at FC København havde snøren ude efter en venstre back og en 6'er i januartransfervinduet. Man endte ikke med nogle af delene, men Jacob Neestrup afviser, at det ikke skulle være en fuldendt trup, som han har til rådighed, selv om klubben ønskede at tilføje flere spillere.

- Det synes jeg ikke, det er. Jeg synes det er klart, at når man sælger en dygtig venstre back, som vi har gjort med Victor, og hvor vi jo også i et eller andet sted godt vidste, at det kunne være en mulighed, så har vi selvfølgelig undersøgt mulighederne for at rekruttere en dygtig venstre back, før Victor blev solgt, idet Victor bliver solgt, og efterfølgende da Victor bliver solgt.

- Og der er nogle muligheder, der af forskellige årsager, så ikke lykkedes. Og så er der mange muligheder, der er opstået, men hvor vi måtte sige; nej, det er ikke noget for FC København. Hverken på den korte bane, men heller ikke for at låse os selv på den lange bane, forklarer Neestrup.

Fair med kritik
Som beskrevet tidligere har klubben og sportsdirektør Peter 'PC' Christiansen fået en smule kritik fra fanbasen over de manglende indkøb.

Særligt med tanke på, at man hev mere end 100 millioner kroner ind på Victor Kristiansen, så penge har der været nok af. Selv om Jacob Neestrup føler, at han har kvalitetet nok på særligt backen, så forstår han godt kritikken.

- Vi har gjort alt for at være forberedte og have de tre-fire navne i spil, som der skulle være. Det har vi selvfølgelig kigget på, men det lykkedes ikke af forskellige årsager. Og så har det bare været vigtigt for mig og for PC, at vi ikke har taget noget ind bare for at tage noget ind.

- Jeg kan godt forstå kritikken, og jeg kan rigtig godt forstå interessen, og det synes jeg er helt fair. Men jeg er også nødt til at sige, at nogle gange er det rigtige transfervindue at købe lidt mere end andre vinduer. I det her vindue har det for mig været vigtigt, at det var kontinuitet, og at vi selvfølgelig gør alt, hvad vi kan, for at styrke truppen, men også at vi ikke forringer vores muligheder længere ude ved at tage spillere ind, som vi ikke vil lykkes med, påpeger FC Københavns cheftræner.

FC København endte med at hente to spillere ind i Diogo Goncalves og Jordan Larsson, som begge er hentet til de offensive pladser. 

Til backerne har Neestrup Elias Jelert, Kevin Diks, Christian Sørensen og Peter Ankersen til rådighed.

I videoen til artiklen kan du se et interview, som Tipsbladet har lavet med Noah Sahsah fra FC Københavns træningslejr i Portugal.

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images