• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Kenneth Jensen

I efteråret vil SIF have plads til færre tilskuere

Foto: Jan Christensen/Getty Images

Superliga-klubben Silkeborg IF er i gang med at forberede stadion til europæiske gruppekampe, og det betyder, at der bliver plads til færre tilskuere.

Af Kenneth Jensen

Der venter Silkeborg IF lidt af en lækkerbisken i efteråret, hvor klubben som minimum er sikret otte europæiske kampe.

To af de kampe er i Europa League-playoff og vil altså afgøre, om midtjyderne spiller i Europa League-gruppespillet eller må nøjes med Conference League-gruppespillet i efteråret.

Under alle omstændigheder er SIF klar til et europæisk gruppespil, og derfor er man også i gang med at klargøre sin hjemmebane, Jysk Park, til UEFA's krav. 

Blandt andet er kunstgræsset ved at blive udskiftet, da det gamle var for slidt, og så er man også i gang med at forberede at sætte sæder op de steder på stadion, der er ståpladser.

- For at spille i et gruppespil er det en nødvendighed. Vi skal have monteret sæder, og arbejdet er i gang med det. De fysiske sæder leveres 1. august, og dermed bliver vi et all seater-stadion i efteråret, siger Kent Madsen til Tipsbladet.

Det betyder også, at SIF vil have plads til færre tilskuere i efteråret. Kravet fra UEFA er, at man skal have plads til minimum 8.000 tilskuer på det stadion, man spiller sine hjemmekampe i et europæisk gruppespil. Og det skal være siddende pladser.

SIF har aktuelt et stadion med plads til 10.000, men da der skal opsættes sæder, vil man ende med et stadion med plads til 8.000 siddende gæster.

- Så vil vi efterfølgende evaluere på, om sæderne skal afmonteres til en anden god gang, eller om vi skal fortsætte med dem og have en lidt lavere kapacitet. Det er jo sådan, at det tager to ståpladser for hvert sæde, der monteres. Og derfor bliver kapaciteten 8.000 tilskuere. Og nogle dage vil det nok være for lidt, siger Kent Madsen, der dog også kan lide ideen i at kunne tænde de røde lamper af og til:

- Det er lidt som i nattelivet, hvor man også helst vil ind det sted, der er stopfyldt. Vi ved godt, at der nogle dage kan være en større efterspørgsel på billetter - det så vi med mesterskabsspillet, da vi vandt medaljer, siger Kent Madsen, der dog også tror, at den offensive tilgang til spillet, SIF-holdet har, hjælper på det:

- Men det vigtigste er resultaterne. Folk vil jo gerne være der, hvor der er spænding. Det så man i mesterskabsslutspillet, ikke kun i SIF. 

Silkeborg IF og Kent Madsen finder den 2. august ud af, hvem man skal møde i Europa League-playoff. De kampe spilles den 18. og den 25. august. SIF er seedet til plyaoffrunden.

Har du styr på de danske hold og Europa? Hvis ikke, så tjek overblikket her