• Hent Tipsbladets app og få push notifikationer om seneste nyt, livescores mm.
  • Tilmeld dig nyhedsbrevet og få dit daglige skud fodbold til frokostpausen
    Tilmeld nyhedsbrev
  • Vær med hvor og når det sker og deltag i debatterne - følg Tipsbladet på:
Hold dig opdateret - følg Tipsbladet på:
Superliga Mikkel Fuhr Nielsen

I vildrede over monsterbud på FCK-spiller

Foto: Lars Rønbøg/Getty Images

På Island kan man slet ikke forstå størrelsen på buddet, selvom man gerne se FCK-talentet i RB Salzburg.

Af Mikkel Fuhr Nielsen

Hákon Arnar Haraldsson har det seneste år spillet sig til en stadig større rolle i FCK.

Den 19-årige islænding er alsidig, og har både spillet på kanten, centralt og som angriber. I efteråret blev han benyttet 25 gange, hvoraf han fik spilletid i alle seks Champions League-kampe, hvor større klubber fik øje på Haraldssons talent.

En af de klubber er RB Salzburg, som ifølge Ekstra Bladet har lagt et bud, som inklusiv bonusser kunne ende tæt på 100 millioner kroner, hvilket FCK angiveligt har afvist.

På Island, hvor Hákon Arnar Haraldsson er født og opvokset, ser man RB Salzburg som et godt skridt videre i karrieren, men man er samtidig også i vildrede over beløbets størrelse.

- Det er jo et dumt bud, selvom det ville være et perfekt skifte. Hvis det her er det første bud, så bliver det som regel afvist, fordi man godt ved, at der kommer et nyt bud. Spørgsmålet er, om han ender der, siger Valurs vintersigning Adam Pálsson i Fótboltis fodboldprogram.

RB Salzburg har før haft unge spillere fra Norden på kontrakt, som har udviklet sig til megastjerner. Det er Erling Haaland det bedste eksempel på, og nu kan FCK-spilleren blive den næste.

- Vi så den vej, som Erling Haaland tog. Hans vej var igennem denne klub, hvor det er de helt rigtige mennesker, som vælger hans vej, siger Elvar Geir, som bliver fulgt op af Adam Pálsson.

- Han (Haraldsson) ville heller ikke blive købt for så voldsomt et beløb, hvis ikke de så ham som et lignende projekt. Han har ingen vilde målstatistikker hos FCK, men han er blevet scoutet godt, og der er selvfølgelig lagt en god plan for ham.

Hákon Arnar Haraldsson kom til FCK i sommeren 2019, men det var først i den sidste del af mesterskabssæsonen, at islændingen fik sit gennembrud på førsteholdet. I denne sæson har han fulgt op med 25 optrædener og to scoringer.