Interne problemer bag Nicki Billes Esbjerg-exit?
Foto: Gregers Tycho/Polfoto
Superliga

Interne problemer bag Nicki Billes Esbjerg-exit?

Ifølge JydskeVestkysten var Nicki Billes træningsindsats i Esbjerg så dårlig til sidst, at flere holdkammerater var utilfredse med angriberen.

Esbjerg fB vil med al sandsynlighed offentliggøre salget af Nicki Bille i dag. Dermed forlader angriberen klubben bare et halvt år efter sin ankomst - og efter en omtumlet periode uden den store succes. For der har været problemer med Nicki Bille i Esbjerg, skriver lokalmediet JydskeVestkysten onsdag. I følge avisen kommer afskeden med Nicki Bille efter et efterår med en del intern uro omkring angriberen. 
 
JydskeVestkysten skriver således, at Nicki Bille var årsag til både intern splid og dårlig stemning, fordi dele af førsteholdstruppen vendte sig mod ham i takt med, at hans indsats til træning blev ringere som holdets resultater blev dårligere.
 
- Helt skæv blev til gengæld Billes indsats på træningsbanen. Den blev kun ringere, efterhånden som resultaterne og humøret blev ringere. Bille kæmpede sig til sidst sjældent op til blot at være næstdårligste spiller i hverdagen, og da han jo heller ikke ligefrem hældte mål ind i weekenden, begyndte stemningen i truppen at vende. Ifølge avisens oplysninger var vi ikke ret langt henne i efteråret, før de første holdkammerater begyndte at ytre deres utilfredshed med Billes særstatus - uanset hvor elendigt han trænede, uanset hvor lidt han bidrog med, spillede han fra start om søndagen, lyder det blandt andet i JydskeVestkysten i dag.
 
Avisen skriver videre, at hierakiet og truppen i Esbjerg ikke var stærkt nok til at "sætte Nicki Bille på plads", og da hans forhold til kæresten Lykke May også gik i stykker i løbet af efteråret, havde han heller ikke ro og tryghed på hjemmefronten. 
 
I en anden lokalavis - Ugeavisen Esbjerg - kommenterer EfB-direktør Søren Poulsen afskeden med Nicki Bille på følgende måde: 
 
- Der er mange, der er skuffede, fordi de synes, det de ser om sødnagen, er godt. Men der har været forskellige ting, og han fylder meget i en trup. Det er klart, at Jonas Dals måde at arbejde på, hvor ingen er over fællesskabet, det har vi også kigget på, og det bliver ikke konstruktivt at tvinge Nicki Bille videre i det ansættelsesforhold
 
Nicki Bille har ikke selv udtalt sig om afskeden med Esbjerg endnu, men da Tipsbladet besøgte angriberen i det vestjyske i slutningen af oktober, var der ikke meget, der tydede på, at angriberen var på vej væk fra klubben. 
 
- Jeg vil gerne til udlandet igen, men ikke lige nu. Jeg er lige kommet hertil, og er lige kommet på plads. Jeg har en kontrakt på tre år, men jeg kunne godt tænke mig at være her nogle år og bygge noget godt op. Vi skal i hvert fald ud af det, vi er i nu, og jeg synes, vi har et godt hold. Vi har fået en ny træner, og jeg håber, det bliver rigtigt godt. Jeg vil gerne være her noget tid og få noget kontinuerlig succes, sagde Nicki Bille for tre måneder siden. 
 
I dag skriver Nicki Bille under med Lech Poznan - hans 12. klub i karrieren som seniorspiller.