Video : Tipsbladet
EM

Irriteret Hjulmand lærer af uheldigt EM-selvmål

Morten Hjulmand har analyseret sin første slutrundekamp og ser plads til forbedring.

Landsholdsspilleren Morten Hjulmand har været irriteret over, at hans uheldige afretning med bagpartiet førte til Sloveniens udligning i Danmarks uafgjorte EM-premiere i søndags.

Selv om Hjulmands afretning var utilsigtet, er der stadig noget at lære fra situationen.

Da sloveneren Erik Janza fra lang afstand flugtede til en nedfaldsbold, skulle Hjulmand være blevet stående i stedet for at bevæge sig og øge risikoen for at afrette bolden, så den kunne snyde Kasper Schmeichel.

- Selvfølgelig var jeg meget irriteret over det i momentet og efter kampen. Til næste gang ved jeg, at jeg skal blive stående i stedet for at lave den bevægelse, som jeg gjorde. Det kan jeg lære af - sådan er det i fodbold, man må lære af sine fejl.

- I momentet var det en ren refleks, at jeg ikke blev stående, og det kan man også se på billederne. Men næste gang skal jeg blive stående, siger Morten Hjulmand.

Efter en række stærke træninger og positive aftryk i testkampene mod Sverige og Norge kæmpede han sig ind i startopstillingen til EM-premieren mod Slovenien.

Han kom ind til sin første slutrundekamp med et stort smil, men efter selvmålet og pointdelingen ændrede humøret sig.

- I bussen på vej til stadion og under opvarmningen kunne jeg ikke andet end at få et smil på læberne over at skulle spille en så stor kamp for Danmark.

- Efter kampen har jeg kigget klip igennem og analyseret på, hvad jeg skal gøre bedre, og hvordan jeg kan komme endnu mere i scene og være mere dominerende. Jeg er aldrig tilfreds med de præstationer, jeg kommer med.

- Jeg analyserer de ting, jeg skal blive bedre til, og så vil jeg forsøge at være bedre til den næste kamp, siger Hjulmand.

Han har forståelse for, at de danske fans er skuffede over at måtte nøjes med 1-1 i den på papiret nemmeste gruppekamp. Samme stemning har præget landsholdet, fortæller han.

- Dem, der er allermest skuffet over ikke at vinde sådan en kamp, er os selv. Vi forventede at gå ud og slå et hold som Slovenien. Vi har været skuffede over ikke at have taget tre point.

- Jeg ville være bekymret, hvis folk var tilfredse med, at vi spillede uafgjort mod Slovenien - det er positivt, de danske fans ikke er tilfredse. Det betyder jo, at holdet har gjort det godt de seneste år, og at de danske fans ligesom os selv forventer, at vi kan gøre det bedre.

- Det gode ved en slutrunde er, at der er kort mellem kampene, siger Morten Hjulmand.

Allerede torsdag skal landsholdet jagte oprejsning i den på papiret noget vanskeligere gruppekamp mod England.

/ritzau/